HomeBlogyDarčeky na prvé sväté prijímanie 2024

Darčeky na prvé sväté prijímanie 2024

Autor

Dátum

Kategória

Naši osem – deväťroční, ktorí sa chystajú na prvé sväté prijímanie, sú tvárni ako mäkká hrnčiarska hlina. Je veľa toho, čo sa pokúša do nich vtlačiť svoju pečať. Správne zvolená, príťažlivá a pre vek vhodná kniha môže urobiť veľa práce a vyhrať pár dôležitých bojov. Preto sa už roky snažíme pre vek mladších školákov nájsť silné tituly, ktoré pomôžu rodičom posilniť vieru v srdciach ich ratolestí a ktoré môžu vykonať veľa dobrého aj v srdciach detí, ktoré sa objavia v kostole len v tomto období. Prvé sväté prijímanie je možno jediná príležitosť, keď sa ku nim dobrá kresťanská kniha rukou krstného alebo starého rodiča, tety či strýka priblíži. Naše knižné odporúčania nájdete nižšie v tomto článku.

Darčeky na prvé sväté prijímanie pre chlapcov a dievčatá

Okrem toho sme všetky produkty z nášho obchodu, vhodné ako darček na túto významnú udalosť, umiestnili do prehľadnej kategórie Prvé sväté prijímanie. Nájdete v nej užitočné podkategórie ako napríklad Darček na prvé sväté prijímanie pre chlapca či Darček na prvé sväté prijímanie pre dievča.

Odporúčame na prvé sväté prijímanie: Pollyanna

Viac ako storočie obľúbená detská klasika. Vymyslená postava známejšia než mnohé celebrity. Pollyannu milujeme a boli by sme radi, ak by si ju obľúbili aj naši prvoprijímajúci. Aby im rozjasnila tváre, vtiahla do krásneho príbehu a nasmerovala ich duše k evanjeliovej radosti. Od Pollyanny sa môžu naučiť nájsť dobro v každej situácii, nehľadať útechu v sťažovaní sa a kritike iných, nevyžadovať špeciálne zaobchádzanie a nepoddávať sa skľúčenosti. Neučí ich predstierať, že dobro je na miestach, kde v skutočnosti nie je, ale učí ich aj nás nachádzať ho tam, kde ho na prvý pohľad nevidno. Lebo veríme, že Dobro je prítomné všade – na každom svetlom aj temnom miestečku tohto sveta.

  • Prvýkrát som túto knihu čítala, keď som mala 9 rokov. Teraz mám už takmer 70 a milujem ju rovnako. Táto kniha nestarne. Aj potom, ako som ju prečítala už aspoň 12-krát, je stále rovnako dobrá. (Kass)
Pollyanna
Pollyanna

Darček na prvé sväté prijímanie: Zarev ako lev

Za posledné roky sme vydali pár titulov, ktoré získali veľa pozitívnych reakcií od detí, rodičov aj kňazov vo farnostiach. Zarev ako lev je kniha prešpikovaná zaujímavosťami z oblasti prírodných vied, techniky a ľudskej spoločnosti. Kladie si za cieľ vyformovať v deťoch odvážnu vieru. Viac o knihe sa môžete dozvedieť aj v tomto blogu našej prekladateľky Zuzky.

Z reakcií čitateľov:

  • Toto bola prvá kniha zamyslení, ktorú sme aj dočítali! Obvykle podobné knihy kúpime, začneme a nikdy sa nám ich nepodarí dokončiť. Našim dvom chlapcom sa veľmi páčili príklady a modlitby. Knihu sme zvykli čítať po večeri a potom sme diskutovali na danú tému. Bolo výborné zakončiť uponáhľaný deň ako rodina s Kristom. (A. Saman)
  • Moja vnučka má deväť a táto kniha sa jej veľmi páči. Čítame si ju každé ráno pred odchodom do školy. Nielen čítame, ale si aj vyhľadávame biblické verše. Výborný nástroj pre deti aj dospelých! (Stacy)
Darček na prvé sväté prijímanie
Zarev ako lev

Séria Neopísateľný

Séria troch kníh Neopísateľný ukazuje nádheru stvorenia prostredníctvom vedeckých objavov, fotografií a originálnych ilustrácií. Obsahuje tri krásne knihy, ktoré jedným dúškom v dieťati posilňujú lásku k Bohu i záujem o vedu. Podľa mnohých reakcií detí a ich rodičov týchto 3 krát 100 zamyslení už má čestné miesto v mnohých knižniciach.

Rovnako ako prvý a druhý diel, aj tretí sme kúpili ako osvedčený darček – pre dvanásťročného chlapca. Knihy z tejto série mali vždy úspech, páčia sa aj dospelým. Zuzana

Kráľovskí bojovníci

Ak si myslíte, že váš obdarovaný ocení pútavý a napínavý príbeh, odporúčame vám siahnuť po knihách zo série Kráľovskí bojovníci. Séria už bola preverená mnohými mladými čitateľmi a upútala aj deti, ktoré nečítajú až tak radi. Fantastický príbeh s postavami, s ktorými sa školáci ľahko stotožnia, ich naučí mnohému o duchovnom svete a urobí ich lepšími bojovníkmi svetla v každodennom živote.

Knihy sú veľmi dobre a zaujímavo napísané pre chlapcov, ktorí hľadajú dobrodružstvo. Syn nie je veľký čitateľ, ale tieto knihy ho chytili. Odporúčam mamám, ktoré chcú vrátiť chlapcov od počítača ku knihe. Hana

Eva Štrbová
Redaktorka vydavateľstva kumran.sk

Najčítanejšie články