HomeNovinkyZarev ako lev - nová kniha z edície Neopísateľný

Zarev ako lev – nová kniha z edície Neopísateľný

Autor

Dátum

Kategória

Ak ste všetky tri detské knihy od Louia Giglia zo série Neopísateľný prečítali už 10-krát a snívate o podobnom titule, máme pre vás dobrú správu. Vaše modlitby boli vypočuté! Kumran prináša nádherne ilustrovanú knihu od Leviho Luska s názvom Zarev ako lev.

Meno autora vám môže znieť povedome, keďže roku 2017 sme vydali jeho knihu Očami leva, v ktorej píše o bolestnej skúsenosti straty dieťaťa (Ak ste ju ešte nečítali, najvyšší čas!). Ako ste si už všimli z názvov oboch kníh, Lusko má slabosť pre levy, takže sa môžete tešiť na rôzne zaujímavosti zo života kráľa zvieracej ríše. A nielen na to. Ako už poznáte z kníh Neopísateľný alebo Náš Boh je úžasný, jednotlivé zamyslenia (v tejto knihe je ich 90) vás nadchnú perličkami z oblasti prírodných vied, techniky a ľudskej spoločnosti. Čítanie je obohacujúce ako pre deti, tak pre rodičov.

Formuje k odvážnej viere

A o čom sú jednotlivé zamyslenia? Lusko prepája každodennú realitu detského sveta s princípmi duchovného života. Ako naznačuje podnadpis 90 zamyslení o viere a odvahe, hlavnou témou zamyslení je výzva k odvážnej viere. Vykročiť zo svojej zóny pohodlia k iným ľuďom a ponúknuť im priateľstvo, pomoc či jednoduché svedectvo o Bohu. Kniha vám pomôže pri výchove odvážneho dieťaťa, ktoré svoju odvahu čerpá z Boha, spolieha sa na jeho silu, počíta s tým, že život mu prinesie aj ťažké chvíle, ale má istotu, že Boh ho nikdy neopustí. A garantujem vám, že poskytne mnoho podnetov k zamysleniu aj vám!

Podobne ako sériu Neopísateľný odporúčame ako darček na prvé sväté prijímanie

Rubrika Vedel si, že…? vás dostane zaujímavosťami nielen o levoch či iných zvieratách. Strieda sa s rubrikou A teraz zarev, ktorá deti vyzýva k praktickým krokom odvážnej viery.

Zaujímavou aktivitou pre deti je hľadanie kotiev na obrázkoch, ktoré ilustrátorka roztrúsila po celej knihe. A prečo práve kotvy? Ako kotva chráni loď pred silou morských prúdov, tak nás Ježiš, naša kotva, drží pri Bohu, keď na nás doliehajú vplyvy sveta, ktoré by nás chceli odtiahnuť od Boha.

Túto pestrofarebnú knihu odporúčame aj ako hodnotný darček na prvé sväté prijímanie.

Zuzana Vengliková
Volám sa Zuzka. Študovala som učiteľstvo angličtiny a estetiky, ale už takmer desať rokov sa venujem prekladateľstvu. Rada pracujem so slovami a na tomto blogu budem písať o všetkom možnom, čo súvisí s knihami, ktoré prekladám, s čítaním či s knihami samotnými. Milujem pohyb a teší ma, keď sa mi darí rozhýbať aj iných. S manželom bývame v malebnom podtatranskom mestečku Spišská Belá.

Najčítanejšie články