HomeBlogyVydarené darčeky na prvé sväté prijímanie

Vydarené darčeky na prvé sväté prijímanie

Autor

Dátum

Kategória

Akokoľvek sa nám to pri pohľade na našich malých bojovníkov a výmyselníčky zdá nepravdepodobné, deti sú schopné hlbokého duchovného života. A ak majú ich malé dušičky dostatočný priestor, dokážu doširoka rozprestrieť krídla. Preto je pre nich prvé sväté prijímanie omnoho viac ako len krásna a dôležitá spoločenská udalosť. Je naozajstným otvorením sa Kristovi a jeho milosti. Darčeky majú pri tom druhoradý význam, ak ich však vyberieme múdro, môžu dôležitosť prvého stretnutia s Ježišom v eucharistii podčiarknuť, nie prečiarknuť.

Už niekoľko rokov sa v Kumrane snažíme nájsť knihy, ktoré sú pútavé a pre deti tohto veku atraktívne a zároveň vedú deti priamo k Bohu a pomáhajú im robiť prvé vlastné rozhodnutia vo viere. Boli sme v tejto oblasti úspešní a knihy z našich dvoch sérií Kráľovskí bojovníci a Neopísateľní potešili získali za posledné roky medzi prvoprijímajúcimi (a nielen) výborné ohlasy.

Kráľovskí bojovníci

Knihy som kúpila našim deťom pred necelým mesiacom. Najstaršia začala dnes čítať posledný, 4. diel. Už sa ma stihla opýtať, či je aj piate pokračovanie… Zabúda na priestor a čas, keď to číta. 🙂 (Vojtylka)

Knihy sú veľmi dobre a zaujímavo napísané pre chlapcov, ktorí hľadajú dobrodružstvo. Syn nie je veľký čitateľ, ale tieto knihy ho chytili. Odporúčam, keď mamky chcú vrátiť chlapcov od počítača ku knihe. (Hana)

Séria: Neopísateľný

Knihu som kúpila ako darček k 1. sv. prijímaniu pre neter, ale za pár dní, čo sme ju mali doma, sa ukázalo, že ju nutne potrebujeme aj my doplniť do knižnice. Výborné dielo, ktoré deťom nenásilne hovorí o tom, aký je Boh skutočne úžasný a čo môžu aplikovať do svojho života. (gabz)

Poznali sme už knihu „Neopísateľný“, takže sme boli nadšení, že vyšlo akoby pokračovanie. Náš 9 ročný syn sa veľmi teší, že aj nám rodičom môže naďalej čítať, čo všetko úžasné a krásne Boh pripravil nielen pre našu rodinu, ale pre celý svet. (Mária)

Ďalšie obľúbené darčeky

Medzi ďalšími obľúbenými darčekmi nájdete modlitebnú knižku, katechizmus, detskú Bibliu, krásne ilustrované knihy o eucharistii, či spovedi a nemôže chýbať ani pamätná knihy na prvé sväté prijímanie.

A ak si neviete dať s výberom rady, môžete vášho prvoprijímajúceho potešiť kumránskou darčekovou poukážkou.

Krásne artprinty

Nadaná mladá umelkyňa Lucia Barabasová pre nás vytvorila okrem iného aj krásne artprinty k prvému svätému prijímaniu veľkosti A4 s miestom na vpísanie mena dieťaťa alebo katechumena, prípadne miesta a času slávnosti.

Zlatá bodka

Ak už darček máte pripravený a hľadáte ešte drobnú zlatú bodku, vyberte pre vášho malého kresťana krásnu maličkú kľúčenku alebo záložku radostného svätca. Slovami autorky očarujúcich ilustrácií. „Prečo sa všetci svätci na záložkách usmievajú? Pretože aj keď si prežili mnoho ťažkostí na zemi, každý v svojej dobe, teraz už v nebi vidia všetko z Božieho pohľadu. Pretože sa rozhodli kráčať s Bohom, láska k nemu ich priviedla až do neba.“

Praktická kategória 1. sväté prijímanie

Ak ste stále ešte nenašli presne to, čo hľadáte, možno to objavíte v kategórii Prvé sväté prijímenie, ktorú sme pre vás dôkladne pripravili. Zahŕňa tituly určené priamo pre túto príležitosť, ale aj darčeky, ktoré deti vo veku 8-10 rokov potešia a povzbudia vo viere.

Eva Štrbová
Redaktorka vydavateľstva kumran.sk

Najčítanejšie články