HomePodcasto. Branislav Kožuch: Ticho odhaľuje tajomstvo medzi životom a smrťou (Scribendi pôst...

o. Branislav Kožuch: Ticho odhaľuje tajomstvo medzi životom a smrťou (Scribendi pôst #004)

Autor

Dátum

Kategória

Žijeme neisté časy a za poslednú dobu sa tvár sveta i spoločnosti podstatne zmenila a pravdepodobne ešte zmení. Ľahko by sa mohlo zdať, že Boží hlas sa stratil v chaose okolo nás alebo dokonca utíchol. Nevieme, ako bude vyzerať budúcnosť, ale vieme, že BOH NEMLČÍ.

Vydavateľstvo Kumran, spoločenstvo Rieka života a podcast Scribendi ťa pozývajú zahĺbiť sa do podstaty pôstu, vrátiť sa do náruče Otca a odhaliť, že Boh skutočne nemlčí. Naším stálym hosťom je počas pôstneho obdobia o. Branislav Kožuch, s ktorým odkrývame, že pôst je čas milosti na oslobodenie srdca od márnosti.

Našou inšpiráciou pre pôstne epizódy podcastu Scribendi je kniha Keď Boh (ne)mlčí od Peta Greiga. Predposledná epizóda pôstnej série sa niesla v duchu diskusie o otázke Kde si, Bože? Samota a prázdno, ktoré prežívame na Bielu sobotu je často realitou aj našich všedných dní.

Čo sa to deje? Aké je dnes veľké ticho na zemi! Veľké ticho a osamelosť. Veľké ticho, lebo Kráľ spí. Zem sa zľakla a zatíchla, lebo Boh v tele zaspal a zobudil tých, čo spali od vekov. Boh v tele zomrel a otriasol ríšou zosnulých. (Posvätné čítanie na Bielu sobotu)

Pre nás je Biela sobota ťažkým obdobím s množstvom otázok bez odpovedí a skúsenosti bezmocnosti. Ak sa naučíme adorovať Boha, tak objavíme, že Boh je Bohom zmluvy a vždy splní, čo sľúbil. Nezabudnime na to, že náš Boh dodrží svoje slovo,“ pripomína o. Braňo Kožuch.

Finálna epizóda pôstnej série podcastu Scribendi vás čaká už budúci týždeň 19.4.2022. Spolu s o. Braňom budeme uvažovať nad otázkami, ktoré tentoraz nekladieme my, ale kladie nám ich Boh.

Vyrobil: Kumran.sk

Moderátori: Momo, Pán Patrik

Patrik Bendík
učím sa mať rád ľudí, hľadám a volím dobro, nechcem premárniť život všednosťou a som rád spolu. asi.

Najčítanejšie články