HomePodcasto. Branislav Kožuch: Radosť je vidieť malé svetlo uprostred veľkej tmy (Scribendi...

o. Branislav Kožuch: Radosť je vidieť malé svetlo uprostred veľkej tmy (Scribendi #025)

Autor

Dátum

Kategória

Žijeme neisté časy a za poslednú dobu sa tvár sveta i spoločnosti podstatne zmenila a pravdepodobne ešte zmení. Ľahko by sa mohlo zdať, že Boží hlas sa stratil v chaose okolo nás alebo dokonca utíchol. Nevieme, ako bude vyzerať budúcnosť, ale vieme, že BOH NEMLČÍ.

Našou inšpiráciou pre pôstne epizódy podcastu Scribendi bola kniha Keď Boh (ne)mlčí od Peta Greiga. Finálna epizóda pôstnej série vyvrcholila vo veľkonočnej oktáve. Celá séria sa niesla v duchu otázok, ktoré sme kládli my, v poslednej epizóde sa situácia mení a otázky kladie Boh.

Ježiš sa jej opýtal: „Žena, prečo plačeš? Koho hľadáš?“ Ona mu v domnení, že je to záhradník, povedala: „Pane, ak si ho ty odniesol, povedz mi, kde si ho položil, a ja si ho vezmem.“ (Jn20,15)

„Pre mňa pri prežívaní zmŕtvychvstania je zásadná vec, že ani neviem ako by sa to malo prežiť v ľudskej rovine, ale dôležitejšie je, že aj keď to nevidieť na vonkajšom prežívaní, potrebujem vnútorne pustiť svetlo do svojho srdca. Potrebujem uveriť, že v tom celom chaose a zmätku je to svetlo, aby sa nestalo, že slávim veľkonočnú vigíliu, ale povýšim všetky svoje starosti nad to, všetky bolesti a otázky. Potrebujem sa rozhodnúť to urobiť naopak,“ finalizuje v záverečnej epizóde pôstnej série o. Branislav.

Po dlhšej pauze sa vo veľkonočnej epizóde opäť vraciame k rubrike Svižne knižne. Tento raz sme sa spojili s Františkou Olejárovou, ktorá nám priblížila svoju úlohu vo vydavateľstve a taktiež knižnú novinku Vyvolený národ.

Podcast Scribendi a vydavateľstvo Kumran vám prajú, aby svetlo Kristovho zmŕtvychvstania prežiarilo každý moment vášho života.

Vyrobil: Kumran.sk

Moderátori: Momo, Pán Patrik

Patrik Bendík
učím sa mať rád ľudí, hľadám a volím dobro, nechcem premárniť život všednosťou a som rád spolu. asi.

Najčítanejšie články