HomeNovinkyVyberme spolu 30. svätého

Vyberme spolu 30. svätého

Autor

Dátum

Kategória

Pred istým časom začali na stránku Kumranu nenápadne pribúdať noví obyvatelia. Ilustrovaní svätci sa na nás usmievajú z malej jednoduchej záložky. Vysmiati od ucha k uchu. Prečo sa všetci usmievajú? Pretože aj keď si prežili mnoho ťažkostí na zemi, každý v svojej dobe, teraz už v nebi vidia všetko z Božieho pohľadu. Pretože sa rozhodli kráčať s Bohom, láska k nemu ich priviedla až do neba. Vedia, že aj keď to my ešte nevidíme, Boh má skutočne všetko pod kontrolou. Preto im je do smiechu. 

Kde sa vzali? Presne tu:

Bola to jedna z mnohých chvíľ, kedy som sa opäť začala už po tisíci raz znova modliť. Po dlhom čase som si založila modlitebný zápisník. Ďalší. Začala som si zapisovať veci, ktoré ma namotivovali do ďalšieho dňa. Veľmi som si obľúbila povzbudzujúce citáty svätých, v tom čase najmä od Pátra Pia. Pamätám si na moment, keď som si zobrala vodovky a nakreslila jeho malý obrázok. Oproti iným maľbám a sochám som pocítila pohnútok nakresliť ho inak. Usmievavého. Ale naozaj, vysmiateho a spokojného. Pretože presne tak si ho predstavujem: človeka, ktorý pozná Boha a vie, akú má k nám lásku, vie, ako má Boh všetko pod kontrolou. A tak sa len spokojne usmieva. 

Napadlo mi nakresliť ich viac, v našej farnosti začali bývať adorácie a tam som pripravovala citáty, ktoré sa rozdávali na konci pri odchode z kostola. Jedného Pátra Pia som mala. No zobrala som vodovky a nakreslila ich hneď desať. A keď už som kreslila, pridal sa aj Ján Pavol II. a František z Assisi. Prišla druhá a tretia adorácia, potom prišli ďalší svätí a ja som si musela kúpiť nové vodovky a nový papier.  Onedlho som ručne kreslila ako na páse ďalších a ďalších, začali sa predávať maľované originály v Rodinkove. Neskôr som už musela skenovať a tlačiť, aj keď mi bolo ľúto, že každý nedostal svoj osobný vodovkový originál. No počty nepustia a v momente, keď som začala spolupracovať s Kumran.sk, vybrali sme ten najkrajší vizitkový papier a začali pre vás záložky tlačiť. Takto sa môžu konečne vyrábať vo väčšom množstve, šíriť viac a viac a denno-denne povzbudzovať ľudí. Že by to mohlo skončiť až takto vo veľkom, o tom sa mi ani nesnívalo. Vďaka za každú jednu kúpenú záložku, a najmä za každú, ktorou ste niekoho obdarovali a povzbudili. 

Vyberme spolu tridsiateho svätého

Na našej fanpage momentálne prebieha súťaž, v ktorej môžete vyhrať všetky tieto záložky v krásnej taške s biblickým motívom.

Mária Melicherčíková
Majka, záchranárka a tak trochu grafička, nadmerný užívateľ dobrej kávy, ktorá sa snaží sprostredkovať život s Bohom kreatívnym spôsobom.

Najčítanejšie články