HomeNovinkyŠtartujeme vydavateľský rok 2022

Štartujeme vydavateľský rok 2022

Autor

Dátum

Kategória

Je to úžasný pocit, keď nájdeme knihu, ktorá nás osloví (ďakujeme vám, spisovatelia!), a vieme, že ju dokážeme sprostredkovať tisíckam ľudí, ktorí by sa k nej možno nikdy nedostali. Je krásne, keď kniha pred našimi očami dostáva formu prácou prekladateľov, grafikov, korektorov a ďalších našich pomocníkov, ktorí odstraňujú aj posledné chybičky, aby vás pri čítaní nič neznervózňovalo. A potom, keď prídu na scénu ťažké stroje, ostré čepele, papier, atrament, farby a šikovné ruky tlačiarov, si my vydavatelia môžeme užiť ten jedinečný moment, keď po prvýkrát držíme v rukách novú voňajúcu knihu. Ale asi najkrajšie chvíle zažívame vtedy, keď na naše snahy zareagujete vy, milí čítači, vaším záujmom a vaším nadšením. Neskromne očakávame, že si takýchto chvíľ užijeme v nadchádzajúcom roku veľa. A toto sú dôvody:

Záverečná časť Pustovníka

Vydavateľský rok 2022 odštartujeme záverečnou časťou obľúbenej fantasy série Pustovník kňaza Vlada Štefaniča. Slovami jedného z vás:

„Každou novou časťou sa viac a viac zahryzávam do príbehu Pustovníka. Každé pokračovanie je lepšie ako predošlé. Autor udržiava napätie od začiatku až do konca, a aj keď si už myslíte, že poznáte autorovo myslenie, a snažíte sa odhadnúť dej, vždy vás prekvapí. Hlboké myšlienky za úžasným dejom vôbec nezaostávajú, a preto túto knižnú sériu vrelo odporúčam. :)“ (Štefan)

Vo štvrtej, poslednej knihe o Pustovníkovi s názvom Slzy rytiera sa dobro a zlo stretnú tvárou v tvár. Spozná muž s leopardom, aká je jeho úloha v boji so zlom, alebo ostane posledný boj na pleciach niekoho iného?

Zázraky stvorenia

Vôbec sme nečakali, že sympatická detská kniha, ktorá nás oslovila neobvyklým prepojením vedy a hlbokej osobnej viery, tak nadchne rodičov, deti aj kňazov vo farnostiach, že predbehne v predajnosti mnohé úspešné romány. Knihy zamyslení o vede a viere NeopísateľnýNáš Boh je úžasný sa už niekoľko mesiacov pevne držia na prvých priečkach knižných rebríčkov. Preto sme presvedčení, že mnohí z vás sa na február, keď vydáme tretí diel s názvom Zázraky stvorenia, tešia rovnako ako my. Opäť sa dozvieme veľa nečakaných faktov o vesmíre a technike, Zemi, zvieratách a ľudskom tele. A spolu s našimi deťmi sa upevníme vo viere, že Boh, ktorý stvoril celý vesmír a všetky jeho zázraky, pamätá na každého z nás a nekonečne nás miluje!

O čo v našich životoch vlastne ide?

Je jedna otázka, ktorú si kladie azda každý človek. Aký je zmysel života? O čo v živote vlastne ide? Talentovaná hudobníčka, dlhoročná vedúca chvál v Kansas City Misty Edwards na ňu hľadala odpoveď v obdobiach úspechu aj zlyhania, v nádherných aj ťažkých časoch, v bolestiach aj v radostiach. Mnoho ľudí našlo samých seba v jej otázkach a odpovede, ktoré sa zrodili z jej života, hlboko oslovili aj viacerých našich priateľov. Na jej knihu What Is The Point? (O čo tu ide?) sa môžeme tešiť už v marci tohto roku.

Strhujúci román zo súčasného Jeruzalema

Arabská kresťanka – právnička Hana, jej židovský šéf Jacob a arabský vyšetrovateľ Daud spoja sily pri vyšetrovaní teroristického útoku, pri ktorom odvážna mama obetovala svoj život a tak zachránila svoju štvorročnú dcérku. Tento výborne napísaný a napínavý román s názvom Chosen People (Vyvolený národ) nás prostredníctvom zaujímavých postáv vnorí do života súčasného Izraela s jeho výrazným koloritom, prelínaním kultúr a nadčasovými ľudskými osudmi. Jeho vydanie plánujeme na apríl.

Príbehy piatich biblických mužov

V októbri minulého roku sme znovu vydali príbehy piatich biblických žien napísané perom Francine RiversovejRodokmeň milosti. Pred nami ich už vydalo a roky úspešne predávalo vydavateľstvo Dobrá kniha. Vedeli sme, že viacerých z vás touto zbierkou potešíme, pár rokov sa už na Slovensku nedala kúpiť a mnohí ste sa na ňu pýtali. Tiež sme však chápali, že útle knihy Výnimočných biblických žien už ležia na policiach nemála slovenských domácností, a preto sme neboli pripravení na to, čo sa v októbri a novembri začalo diať. Zákaznícka reakcia po vydaní knihy nám naozaj vyrazila dych a len vďaka veľkej šikovnosti našich zamestnancov (vďaka, Števo) a dobrej spolupráci s tlačiarňou sa nám dvoma bleskovými dotlačami ako-tak podarilo pokryť váš dopyt. Preto je pre nás vydanie piatich príbehov biblických mužov Sons of Encouragement (Synovia povzbudenia) v máji tohto roku o trochu vzrušujúcejšie. A pre fanúšikov Francine Riversovej, ktorí sa dočítali až na toto miesto, vypúšťame informáciu, že to nebude jej jediná kniha, ktorú v tomto roku vydáme.

Vyvolení – 40 dní s Ježišom

Každý nasledovník Ježiša mal „nie až takú úžasnú“ minulosť. Drzý rybár. Zbožný náboženský vodca. Posadnutá žena. Nečestný vyberač daní. Kristus videl viac než len ich zlomenosť a odpustil. Obrátil naruby životy tých, ktorí ho nasledovali. A robí to aj dnes. Každé zo štyridsiatich zamyslení v pripravovanej knihe Vyvolení – 40 dní s Ježišom obsahuje úryvok z Písma a jedinečný náhľad do evanjeliového príbehu, podnety na modlitbu a otázky, ktoré nás povedú hlbšie do vzťahu s Kristom. Pozrieme sa na Ježiša očami tých, ktorí ho poznali najlepšie, a preskúmame príbehy ľudí ako Mária Magdaléna, Peter, Matúš, Nikodém a mnohých ďalších.

Nový román od Tessy Afsharovej

Jewel of Nile (Klenot Nílu) je názov úplne nového románu Tessy Afsharovej, ktorým sa chystáme rozvíriť vlny čitateľskej radosti začiatkom leta. Ako sirota vychovaná tetou poznala Chariline len niekoľko kúskov príbehu lásky svojich rodičov. Náhodným vypočutím časti rozhovoru v dome svojho starého otca, rímskeho úradníka na kráľovninom dvore, zistí, že jej otec stále žije, a rozhodne sa za každú cenu odhaliť jeho identitu. Tessa Afsharová v novom historickom románe vovedie čitateľov do sveta plného dobrodružstva, dojemnej romantiky a sympatických postáv, z ktorých niektoré poznáme zo Skutkov apoštolov.

A to ani zďaleka nie je všetko

A na záver už len dodáme, že v druhej polovici roka sa môžeme tešiť na ďalšie dva diely románovej série Janette Okeovej z prostredia kanadského západu, na nový román od Lynn Austinovej, inšpiratívnu knihu od Maxa Lucada a aj šialene fantastický, vtipný a zároveň hlboký príbeh pre tínedžerov od mladej slovenskej autorky Moniky Novákovej.

Eva Štrbová
Redaktorka vydavateľstva kumran.sk

Najčítanejšie články