HomeBlogyPripútajte sa! Štartujeme druhý knižný polrok

Pripútajte sa! Štartujeme druhý knižný polrok

Autor

Dátum

Kategória

Prvý vydavateľský polrok to v Kumrane krásne rozbehol a s pocitom zadosťučinenia, vyčerpaný a spokojný podáva štafetu druhému. Ste zvedaví, čo nás v ňom čaká? Ak sledujete naše emailové novinky, blogy a sociálne siete, všeličo ste sa už dozvedeli. Môžeme vám však zaručiť, že aj pre tých najinformovanejších prinesie pár prekvapení.

Kráľovský dvor a kanadská príroda

Štafetový kolík na začiatku júla energicky preberie Klenot Nílu, nový román od Tessy Afsharovej. Vtiahne nás do starovekého kráľovstva Kuš a Rímskej ríše, do sveta plného dobrodružstiev, lásky a príťažlivých postáv známych zo Skutkov apoštolov. Autorka, ktorá sa netají svojou láskou k slovenským čitateľom, nám k spusteniu predaja pripravila aj malý mediálny darček. Pripútajte sa! Už o pár dní štartujeme jeho predpredaj.

Z Rímskej ríše plynule preplávame na americký kontinent k odvážnej dievčine z východného pobrežia, ktorá sa učí láske uprostred divokej kanadskej prírody. Po ťažkom prvom roku na severe, Elizabeth opäť vyučuje v škole a postupne si nachádza miesto medzi indiánmi. A vtedy prichádza tá správa… Keď sa rozvidnie (When Breaks the Dawn) je tretí diel série z kanadského západu Janette Okeovej, jednej z najpredávanejších kresťanských autoriek vôbec. (Pre fanúšikov dodávame, že už chystáme aj štvrtý diel, ktorý vydáme približne o pol roka.)

Knihy Tessa Afsharová, Janette Okeová, Max Lucado

Putovanie s Maxom Lucadom

Ak by ste mali v septembri čas, Max Lucado nás pozýva na dôležitú cestu biblickou knihou Ester. V knihe You Were Made for This Moment (Bol si stvorený pre tento moment) nám chce pripomenúť, že Boh nepotrebuje byť hlučný na to, aby bol silný. Nepotrebuje vrhať tieň, aby bol prítomný. Je výrečný, aj keď sa zdá, že je ticho… a koná, aj keď sa zdá, že je vzdialený. Ako už mnohí z vás vedia, knižné cesty s Maxom Lucadom určite stoja za to.

Emocionálny román z pera Lynn Austinovej

„Na začiatok treba povedať, že práve píšem recenziu na jednu z najkrajších kníh, ktoré som doposiaľ čítala.“ Toto nám napísala o knihe All she ever wanted (Všetko, čo chcela) naša pomocníčka Katarína. V novom románe Lynn Austinovej sa rozvíja emocionálny príbeh troch generácií žien Kathleen, jej mamy Eleanor a starej mamy Fiony. Každá z nich opustila domov, aby utiekla pred minulosťou svojej rodiny a našla nový život. Dokážu prekonať zranenia a nedorozumenia, ktoré ich rozdeľujú a využiť novú šancu odpustiť? Odpovede na tieto otázky sa dozvieme už čoskoro – vydanie románu chystáme na október.

Knihy Lynn Austinová, Monika Nováková, Francine Riversová

Osvieženie od Francine Riversovej

Uprostred jesene sa chystáme rozochvieť mnohé srdcia pôvabnou westernovou romancou The Lady’s Mine (Tá dáma je moja) od obľúbenej Francine Riversovej. Tento ľahký, veselý a výnimočne vtipný román vám ukáže druhú stranu autorkinho talentu. Rozhodla sa v ňom vrátiť k svojím kalifornským koreňom a potešiť seba aj čitateľov po neveselých rokoch pandémie. Nečudujte sa preto, ak sa počas jeho čítania pristihnete pri hlasnom smiechu. Keď mladú sufražetku Kathryn Walshovú vyhodí jej nevlastný otec z domu, prichádza do malého mestečka v Sierre Nevade uchádzať sa o dedičstvo po strýkovi, ktorého nikdy nestretla. Zamilovať sa je posledná vec, o ktorej uvažuje. Príchod tvrdohlavej červenovlasej mladej dámy však okamžite vzbudí pozornosť Mathiasa Becka, majiteľa miestneho hotelu a hostinca. Román pripravujeme na začiatok novembra.

Fantastický príbeh pre mladých

Keď sa Olívia rozhodla hodiť na plecia ruksak a v lese si prevetrať hlavu a urovnať rozbúrené myšlienky, ani len netušila, čo ju na tejto ceste čaká. Tak napríklad: zvláštny chlapík v hnedej bunde s lienkou vo vrecku, kvôli ktorému sa stratila, ale v konečnom dôsledku vlastne našla. Otravný mužíček Alef, ktorý nakoniec nebol až taký otravný, pravdupovediac celkom naopak. Podivná budova, na mieste, kde žiadna budova byť nemala, vďaka ktorej sa jej doráňané srdce dostalo na miesto, kde byť malo. A nakoniec to nevšedné stretnutie, ktoré naplnilo všetko nádejou.
Budova srdcových záležitostí je prudko vtipný, neľútostne fantastický a nečakane hlboký príbeh o ťažkostiach ľudského srdca a Božej blízkosti pre atypických mladých. Od talentovanej slovenskej autorky Moniky Novákovej. Očakávajte v novembri 2022.

Ak sa na niektorú z uvedených kníh už veľmi tešíte a nechcete prepásť moment, keď spustíme jej predaj, kliknite na produkt a nastavte si v ňom upozornenie. Budete sa tak z nej môcť tešiť medzi prvými na Slovensku.

Happy friends photo created by rawpixel.com – www.freepik.com

Eva Štrbová
Redaktorka vydavateľstva kumran.sk

Najčítanejšie články