HomeBlogyZázrak na plnej čiare

Zázrak na plnej čiare

Autor

Dátum

Kategória

Aby moje deti zažili a prežívali do špiku kostí, že sú Bohom milované

Keď som objavila knihu Odkrývanie najväčšieho daru, bol to pre mňa zázrak na plnej čiare. Keďže som mama, ktorá miluje Boha, je mojím najvyšším cieľom odovzdať túto lásku mojim deťom. Teda je to otázka, nad ktorou uvažujem každý deň, a prosím Boha, aby ma napĺňal svojím Duchom a viedol.

Advent je veľmi špeciálne obdobie, keď obzvlášť túžime pripraviť a otvoriť svoje srdcia Bohu. Pre mňa je boj o to, aby moje deti zažili a prežívali do špiku kostí, že sú Bohom milované, tým najväčším a najtvrdším v mojom živote. A často je aj plný sklamania a prehratých bojov.

Až mi jedna známa povedala o myšlienke Jesseho stromu.

Realita každodenného života, jeho povinností, nedostatok času na rozmýšľanie nad tým, čo môžem ponúknuť svojim deťom počas tohto špeciálneho obdobia, únava z prebdených nocí… Jednoducho som mala pocit, že nech by som sa rozkrájala, neviem vymyslieť štruktúru, ktorú by sme mohli každý deň sledovať a spolu sa pripravovať na príchod Syna. Ale nevzdávala som sa a pýtala som si inšpiráciu všade, kam som sa pohla, až mi jedna známa povedala o myšlienke Jesseho stromu. Veľmi ma zaujala, a tak som bádala na internete a narazila som na Ann Voskampovú a jej knihu Odkrývanie najväčšieho Daru.

Očarilo ma, koľko bohatstva sa v nej ukrýva.

Očarilo ma, akú kompaktnosť dala tejto knihe – koľko bohatstva sa v nej ukrýva. Sú v nej krátke úryvky Božieho slova, príbehy, ktoré vás naplnia úžasom a dojatím nad Božou láskou a jeho plánom spásy od počiatku sveta. Deti spoznávajú postavy z Písma, môžu nechať pôsobiť na seba prekrásne ilustrácie. Okrem toho, každá kapitola – čiže deň v mesiaci december – je doplnená o otázky na uvažovanie a diskusiu v rodine a krásne rodinné aktivity. Páči sa mi, že je to kniha, ktorá rastie s rodinou, deti každého veku si môžu nájsť úroveň náročnosti akurát podľa svojej chuti.

Znovu sa teším na krásny čas strávený s rodinou a predovšetkým s Bohom.

Znovu sa teším na prípravu Jesseho stromu a ornamentov, ktoré si budeme každý deň vešať, a na krásny čas strávený s rodinou a predovšetkým s Bohom. Možno budete šokovaní vnímavosťou vašich detí a otázkami, ktoré vám budú klásť, a ich úvahami.

Som neuveriteľne nadšená, že sa o tomto knižnom, predovšetkým duchovnom poklade môžu dozvedieť ľudia na Slovensku a že je im prístupný.

Požehnaný advent

Jana Martonová, mama troch krásnych dcér 🙂

Najčítanejšie články