HomeBlogyGodzone! Lebo ide o viac!

Godzone! Lebo ide o viac!

Autor

Dátum

Kategória

Ako často žijeme s hlavou dole, snažíme sa nevytŕčať z radu.

Chcem písať o odvahe, lebo je vzácna. Ako často žijeme s hlavou dole, snažíme sa nevytŕčať z radu, robiť veci tak, ako ich robili tí pred nami, neskúšať nové, neriskovať a hlavne nič nepokaziť. Ako často je aj naše kresťanstvo ovplyvnené týmito tendenciami. Varovne zdvíhame prst nad všetkým, čo sa vymyká štandardom. Preto sa mi páči Godzone, lebo má odvahu robiť veci ináč, riskovať, postaviť sa do prvej línie a bojovať v armáde Kráľa za novú generáciu, tých, ktorí sú odhodlaní zmeniť svet.

Nie je ľahké byť verný v ťažkých časoch.

Chcem písať o vernosti, lebo vernosť sa v dnešnej dobe nenosí. Nie je ľahké byť verný v ťažkých časoch, keď zažívame kritiku, nepochopenie a niekedy dokonca aj odmietnutie. Keď som premýšľala o projekte Godzone, napadli mi práve slová vernosť a poslušnosť. A myslím, že práve vo vernosti sa ukazuje zrelosť tých, ktorí za tým všetkým stoja, lebo aj napriek častej kritike a odmietnutiu ostávajú verní a poslušní katolíckej Cirkvi. Možno sa mnohí pýtajú, prečo už dávno nezačali evanjelizovať na vlastnú päsť, ale miesto toho stále znášajú kritiku a odmietnutie z vlastných radov. Odpoveď je jednoduchá – lebo vedia, že ide o viac.

Bola som na Godzone a je naozaj fascinujúce, ako dokázali profesionálnu scénu, kvalitnú hudbu, zaujímavú videoprojekciu posunúť na nový level. 

Chcem písať o hĺbke, ktorú dnes ťažko nájsť. Bola som na Godzone a je naozaj fascinujúce, ako dokázali profesionálnu scénu, kvalitnú hudbu, zaujímavú videoprojekciu posunúť na nový level tým, ako celý program popretkávali hlbokými svedectvami, inšpiratívnymi príhovormi a intímnou modlitbou. Áno, chvíľami je to šou! Ale čím chceme zaujať mladých, ak nie tým, čo sa im páči. Čo viac im môžeme ponúknuť ako kvalitný program s hlbokým posolstvom. O ostatné sa postará Boh. Nemôžme ho stiahnuť na zem, ale môžeme mu vytvoriť priestor a o tom Godzone je – vytvoriť zónu pre Boha. Lebo Boh prichádza tam, kde mu pripravíme priestor; prichádza, keď nás počuje kričať, že chceme viac, a spôsobuje zmenu atmosféry. Túto zmenu pocítila pred dvoma rokmi aj moja vtedy trojročná dcéra. Po návrate z Godzone evanjelizačného programu sa doma modlila šeptom, aby ju počul len Boh. Šepkala dlho a ja som vďaka môjmu dobrému sluchu rozumela aspoň jednu vetu: „Bože, ak ma chceš premeniť, tak to, prosím, urob.“ Myslím, že Boh mi dal porozumieť tej vete, aby ma povzbudil vo viere a ukázal mi, že má zmysel vytvárať deťom priestor, v ktorom môžu prežiť Božiu blízkosť.

Vždy keď počujem kritiku na tento spôsob evanjelizácie, mám chuť sa kritikov spýtať: Akým spôsobom evanjelizujete vy?

Chcem písať o Godzone, o projekte, cez ktorý Boh mení Slovensko. Vždy, keď počujem kritiku na tento spôsob evanjelizácie, mám chuť sa kritikov spýtať: Akým spôsobom evanjelizujete vy? Koľkým neznámym na ulici ste v tomto roku povedali, že Boh ich miluje, že za nich zomrel a vstal z mŕtvych? Koľkým deťom na školách ste povedali o Ježišovi? Čo ste urobili preto, aby sa šírilo Božie kráľovstvo aj medzi tých, ktorí neveria? Je mi ľúto, že mnohí, ktorí nemajú odvahu evanjelizovať, majú dosť odvahy kritizovať tých, ktorí sa o to pokúšajú.

Mne osobne dáva Godzone nádej, lebo vidím, že na Slovensku vzniká nová generácia KIOBK (ktorej ide o Božie kráľovstvo). A ja a moja rodina chceme byť jej súčasťou.

Preto chcem písať o Godzone, lebo ide o viac!

Veronika Zamkovská

P.S.: Aj kumran chce prostredníctvom kníh, ktoré prinášajú nádej, pomôcť vytvoriť generáciu KIOBK, ktorá zmení Slovensko, preto aj my chceme preškrtnúť naše logo a vyznať, že ide o viac.

Previous articleRomán so srdcom
Next articleZázrak na plnej čiare
Veronika Zamkovská
Manželka a matka troch dcér, ktorá rada číta a občas aj píše.

Najčítanejšie články