HomeKto smePravdivo a vtipne o tom, ako sa rodí balíček

Pravdivo a vtipne o tom, ako sa rodí balíček

Autor

Dátum

Kategória

Volám sa Janka a mám slabosť pre krabičky.

V práci, ktorú milujem, pracujem už mnoho rokov. Som tu skoro tak dlho, ako kniha Stála som pri bráne neba a pekla. Ona už odvtedy zmenila svoj šat a má novú obálku. A ja? Určite som opeknela, o tom niet pochýb :), ale hlavne som nabrala veľa skúseností v balení zásielok pre čo najväčšiu spokojnosť vás, našich zákazníkov.
Dnes by som sa už nebála prijať výzvu a zúčastniť sa na súťaži internetových obchodov v balení a celkom skromne musím vyhlásiť, že by som sa uchádzala o popredné miesta. Samozrejme žartujem, aj keď v každom žarte je kúsok pravdy zašifrovaný medzi riadkami.

Začiatky mojej „kariéry“ boli zaujímavé, s prvkami nadšenia aj adrenalínu.

Začiatky mojej „kariéry“ boli zaujímavé, s prvkami nadšenia aj adrenalínu. Krabice som často získavala z obchodov a ich rozmer a tvar som si veľmi vyberať nemohla. Potrebovala som preto všetku svoju fantáziu nato, aby som z mega krabice vytvorila sympatickú krabičku s požadovaným tvarom a veľkosťou, aby sa v nej knihy cítili ako doma. A ja som sa pritom častokrát cítila ako Alica v krajine zázrakov alebo Anna zo Zeleného domu, ktorej fantázia pomáhala prekonávať prekážky.

Dodnes mám v živej pamäti moment, keď nám náš dodávateľ prvýkrát dodal interiérové nálepky na kartóne, úplne rozprestreté, ako keď sú aplikované na stene. Moje vnútro kričalo pomooooooooooc, a keď som ich ešte musela zabaliť spolu s knihami rôznych veľkostí, pochopila som, ako sa asi cíti človek krátko pred kolapsom :). Ako pravý profesionál som však nič nedala najavo, ani okom som nemihla a odhodlane som hľadala spôsob, ako si poradiť s touto výzvou. Dnes je to už malina, nálepky prichádzajú zrolované v kartónových obaloch.

Svoju fantáziu ani teraz nenechávam odpočívať v spodnom šuplíku, ale naplno ju využívam.

V súčasnosti mám k dispozícii krabice rôznych veľkostí. Sú prakticky poukladané pod mojím pracovným stolom. Po vytlační faktúry si tovar zabalím do ochrannej fólie, aby sa cestou k zákazníkovi nepoškodil. Z toho istého dôvodu naplno využívam strojček s lepiacou páskou potlačenou naším logom a snažím sa oblepiť zásielku z každej strany, lebo každý pád pri preprave môže spôsobiť v lepených častiach krabice pohromu.

Svoju fantáziu ani teraz nenechávam odpočívať v spodnom šuplíku, ale naplno ju využívam. Vo farbách a v 3D si predstavujem všetko zlé, čo sa môže balíčkom stať a hľadám spôsoby, ako tomu predísť. Napríklad, keď mám tovarom vyplnenú celú krabicu, predtým ako ju zavriem a prelepím, vložím na vrch malý kartónik. To pre prípad, že sa nedočkavý a šťastný zákazník bude snažiť otvoriť krabicu nožom, aby si príliš hlbokým rezom nepoškodil túžobne očakávaný tovar. Potom už môžem pokojne spať a nebáť sa sklamania na druhej strane :).

Po skúsenostiach z minulosti drieme vo mne nezdolná profesionálna deformácia

Vďaka tomu, že už mám na výber zo širokej škály pracovného materiálu, po zabalení ležia na stole úhľadne zabalené krabičky pripravené na odoslanie a vyzerajú, ako by ich jedna mater mala. Ale po skúsenostiach z minulosti drieme vo mne aj nezdolná profesionálna deformácia. Keď v obchode uvidím ležiace krabice, hneď začnem v mysli spriadať plány, na čo by som ktorú použila. Kolegynka, ktorá ma už pozná, mi položí ruku na rameno a dôrazne mi povie: „Janka dýchaj! Nie, nie, určite odtiaľto žiadnu krabičku neodnesieš, máme ich v práci dosť.“ Ja sa usmejem  a ešte raz to skúsim: „Naozaj nie?“

PS: Balenie a expedovanie objednávok je práca, ktorá ma živí a zároveň radosť a vášeň. Teším sa z každého úhľadne a pevne zabaleného balíčka a ak je aj na vašej strane spokojnosť, teším sa o to viac.    

Janka Reľovská

Ak chcete vidieť Jankinu zručnosť na vlastné oči, pozrite si toto videjko, v ktorom súťaží v balení balíčkov s kolegyňou Dankou. Alebo v prekladaní pohárikov či triedení lentiliek.

Najčítanejšie články