HomeBlogyNespomaľujeme! Edičný plán vydavateľstva Kumran.sk na prvý polrok 2023

Nespomaľujeme! Edičný plán vydavateľstva Kumran.sk na prvý polrok 2023

Autor

Dátum

Kategória

Existuje druh ľudí, ktorí sa už len pri pohľade na knihu cítia lepšie. Aj my k nim patríme a preto ich stále vydávame a nijak nemôžeme prestať. Prestavujeme vám šesť nových potešení, ktoré sme pre vás pripravili na prvý polrok 2023.

Nežné príbehy, ktoré oslavujú Boha

„Už sa neviem dočkať ďalšej časti. Teším sa na nasledujúci diel.“ Tak nejak znie najčastejšia veta, ktorú píšu čitateľky z celého sveta v recenziách ku knihám Janette Okeovej. Hneď prvým titulom, ktorý vydáme v tomto roku, naplníme túžbu jej slovenských fanúšičiek a už zajtra 25. 1. 2023 spustíme predaj štvrtého dielu série z kanadského západu pod názvom Keď znova vzklíči nádej. A ak všetko pôjde podľa plánu, nebudeme už potom dlho skúšať ich knihomoľskú trpezlivosť a piaty aj šiesty diel vydáme ešte do konca tohto roka. Elizabeth a Wynn musia opustiť priateľov v Bobrej Rieke a prevziať ešte menej rozvinutú základňu v odľahlej indiánskej osade na ďalekom kanadskom severozápade. A to si píšte, že to tam nebudú mať ľahké. Ako zvládnu túto skúšku viery, odvahy a oddanosti?
„Milujem tieto knihy. Nežné, dobre napísané príbehy, ktoré oslavujú Boha. Je to príjemné ich čítať a ťažké pustiť z ruky.“ Olive Murphy

Janette Okeová (v strede) s rodinou. Zdroj

Nekompromisná úprimnosť

Pete Greig je múdry a talentovaný spisovateľ s veľkou skúsenosťou modlitby, vedenia a duchovného sprevádzania ľudí. Avšak to, za čo ho v Kumrane máme najradšej, je jeho nekompromisná úprimnosť. Táto vlastnosť je občas v kresťanských knihách umlčaná túžbou predstaviť realitu o kúsok dokonalejšou, než v skutočnosti je. Trošku ju vyleštiť, aby lepšie zodpovedala našim zjednodušeným duchovným predstavám. Pete sa nebojí reality, hľadania a pochybností, nebojí sa otázok a nebojí sa neodpovedať, keď odpoveď nemá. Preto sú jeho slová dôveryhodnejšie a odpovede presvedčivejšie.
Potom, ako sa zaoberal témou Božieho ticha v knihe Keď Boh mlčí a učil nás zhovárať sa s Bohom v knihe Ako sa modliť, teraz znovu prichádza priniesť trochu svetla do jedného z najnaliehavejších a najmätúcejších aspektov kresťanskej skúsenosti – počúvanie Boha (How to hear God). Jeho novinku na túto tému nájdete v našom obchode už koncom februára.

Pete Greig. Zdroj

Duchovní autori deťom

No a teraz niečo, čo tu ešte nebolo! Skvelé myšlienky úžasného Maxa Lucada so všetkým, čo k nim patrí, ale tak, aby zaujali vaše ratolesti. Deti sú pod obrovským stresom a tlakom. Rýchlo sa meniaca kultúra kladie na nich obrovské nároky. Viac pozornosti, viac obrazoviek, viac napätia, viac strachu. Kniha Anxious for Nothing (Young Readers Edition) pomôže vašim malým ľuďom prekonať úzkosť a tlak dnešného sveta a hlbšie pochopiť milujúcu Božiu prítomnosť. Je určená pre vek 8-12 rokov a jej vydanie chystáme na marec.

O trochu mladším deťom je venovaná aj naša ďalšia kniha Roar Like a Lion od Leviho Luska, ktorý okrem toho, že je pastorom s darom osloviť mladých ľudí, je zároveň aj otcom piatich detí. Cieľom knihy je priviesť mladších školákov k odvážnej viere a hovorí o tom, ako čeliť strachom zo školy a priateľstiev, ako mať odvahu skúsiť niečo nové, ako sa vyrovnať so sklamaním a zármutkom, ako zvládnuť tlak rovesníkov a šikanovanie a ako spoznať svoje miesto v Božom veľkom príbehu. Určená deťom vo veku 6-10 rokov. Jej vydaním vás potešíme počas bláznivého mesiaca apríl.

Máj zaplavený čitateľskou radosťou

No a máj bude úplne zaplavený čitateľskou radosťou, pretože na pulty slovenských obchodov zavíta novinka od Tessy Afsharovej The Hidden Prince. Milovaná dcéra židovských zajatcov v Babylone je predaná do Danielovej domácnosti, aby pomohla prežiť svojej rodine. Keren sa stáva Danielovým pisárom a učí sa šermiarstvu spolu s jeho synom Jaredom. Tragická náhoda však zmení chod jej života a Keren sa ocitne v cudzej krajine so zvláštnou úlohou – naučiť pastierskeho chlapca, ako sa stať vládcom. Jared nedokáže odpustiť Keren, keď však zistí tajomstvo identity Kereninho žiaka, vie, že ho musí ochrániť.

Tessa Afsharová. Zdroj

Duchovne živý v chaose moderného sveta

Prvý vydavateľský polrok zakončíme knihou The Ruthless Elimination of Hurry. „Kým sa to stávam?“ Neodbytná otázka, ktorá nedala pokoj pastorovi a spisovateľovi Johnovi Markovi Comerovi. Navonok bol úspešný, ale vo vnútri veci nevyzerali pekne. Preto poprosil o vedenie a počul tieto slová: „Neľútostne odstráň zhon zo svojho života. Zhon je veľkým nepriateľom duchovného života.“ Nebola to odpoveď, ktorú očakával, ale bola to odpoveď, ktorú potreboval a stále potrebuje. V jeho knihe nájdete fascinujúci návod, ako zostať emocionálne zdravý a duchovne živý v chaose moderného sveta.

To je takmer všetko, čo sme pre vás pripravili na prvý polrok. Vyhradzujeme si však právo potešiť vás naviac malými prekvapeniami a darčekmi, ako napríklad drobnými knihami modlitieb od Maxa Lucada, ktoré ste si tak zamilovali (prezradíme, že najbližšia bude venovaná mamám). Ak ste v tomto článku nenašli svojho obľúbeného autora, nesmúťte. Mená ako Lynn Austinová, Ann Voskampová a Francine Riversová sa objavia na obálkach našich kníh ešte v tomto roku. A zakončíme aktuálnymi slovami Erazma Roterdamského, za ktoré ho majú vydavatelia obzvlášť radi:
„Keď mám málo peňazí, kupujem knihy a keď mám nejaké naviac, kupujem jedlo a oblečenie.“

Eva Štrbová
Redaktorka vydavateľstva kumran.sk

Najčítanejšie články