HomeKto smeMartin Dubjel

Martin Dubjel

Autor

Dátum

Kategória

Volám sa Martin a bol som pri zrode celej idey Kumran.sk. Knihy neboli odmalička moja srdcová oblasť, až postupne som prišiel na to, ako si vychutnať chvíľu v kresle s knihou a neskôr aj kávou v ruke.

Nápad skúsiť kresťanský internetový obchod vznikol pred desiatimi rokmi počas môjho stretnutia s dvomi kamarátmi – Martinom a Jakubom, ktorí už mali skúsenosť s inými internetovými projektmi. V tom čase som končil vysokú školu, písal diplomovku a začal zadávať prvé produkty na našu stránku. Prvý rok a pol sme ťahali z nadšenia, potom, našťastie, sme už boli schopní zamestnať prvých stálych zamestnancov.

Mne ako ekonómovi teraz v Kumrane patrí úloha múdro spravovať financie a ostatné papierovačky, rozhodovať o strategických otázkach a posledné dva roky som sa boril s vývojom našej novej stránky, aby tam vzadu, kde naše procesy nevidíte, bežalo všetko „ideálne“. A tiež mi prischla úloha vyberať nové tituly pre naše vydavateľské plány tak, aby niesli silný evanjeliový odkaz a zároveň boli písané príťažlivým štýlom, no a potom to dotiahnuť s vydavateľmi v zahraničí.

Ako už Eva písala, do budúcej manželky som sa musel zaľúbiť až v ďalekom Kazachstane, hoci sme z jedného mesta. Som stále šťastnejšie ženatý, žijeme v malom mestečku Stará Ľubovňa a máme štyri deti. U tých najstarších sa na moje počudovanie odmalička prejavujú literárne vlohy (asi budú po manželke 🙂 Popri Kumrane patríme s manželkou do misijného spoločenstva Rieka Života. Keďže hudobná stránka nepatrí k mojim najsilnejším, angažujem sa radšej v programoch, kde treba viac hovoreného slova ako spevu. Aj tento textík o sebe píšem v aute cestou na Litvu, kde nás takýto program na pár dní čaká.

Raz mi ktosi povedal, že nie je dobré zamestnávať svojich priateľov. Na Kumrane ma veľmi teší to, že okrem práce je to aj akési predĺžené miesto nášho spoločenstva, umožňuje nám nájsť si čas na misie a svedectvo o našom milosrdnom Bohu. A hoci sa nám nevyhýbajú ani krízy, ostali sme schopní spolupracovať, stretávať sa spolu pri modlitbe, našim deťom sme si navzájom krstní rodičia a zdieľame v úprimnosti aj svoj súkromný život.

Previous articleJanka Reľovská
Next articleEva Štrbová
Martin Dubjel
Centrálny mozog a zakladateľ kumran.sk, ekonóm, manžel úžasnej ženy a otec štyroch kreatívnych detí.

Najčítanejšie články