HomeKto smeJanka Reľovská

Janka Reľovská

Autor

Dátum

Kategória

Volám sa Janka, pochádzam z Podolínca, som vydatá a mám dve krásne, takmer dospelé dcéry a v Kumrane pracujem od roku 2008.

Je to prvá práca po materskej dovolenke, v ktorej pracujem taký dlhý čas. Keď som si hľadala prácu, ktorá by ma napĺňala a zároveň by vyhovovala mojej rodine, nenachádzala som zamestnanie, ktoré by spĺňalo tieto kritériá, a tak som sa v nich nezdržala dlho, maximálne jeden až dva dni :). Asi rok som opatrovala starého otca. Po jeho smrti ma celkom nečakane oslovili ľudia z Kumranu, a tak som to skúsila. Zistila som, že sa vo mne skrýva talent pre estetiku, a veľmi sa mi páčilo, keď sa mi podarilo zabaliť moje prvé balíčky a vyzerali celkom pekne. Z práce na počítači som mala spočiatku strach, pretože nie som veľmi technický typ človeka. Ale postupne som sa všetkému priučila a nemohla som uveriť, že človek, ktorý nevedel deťom ani len zapnúť rozprávku na DVD v počítači, dosahuje pomaličky svoje prvé drobné úspechy :-).

Náplň mojej práce je vybavovanie a balenie objednávok. Táto práca a trošku anonymita, keďže to nie je klasická predajňa, mi vyhovuje, pretože som nesmelá a nenápadná, tzv. sivá myška :). Som veľmi šťastná a vďačná Pánu Bohu, že ma poslal na toto miesto a pracujem práve v tomto kolektíve. Sú to skvelí ľudia a zažívame tu kopec zábavy, ale, samozrejme, aj serióznej práce. Zo všetkého na svete sa najviac desím konfliktov a za celý čas práce v Kumrane som nezažila ani jeden vážnejší, čo znie takmer neuveriteľne.

S mojou najobľúbenejšou kolegyňou Dankou tvoríme rozprávkovú dvojicu „Danka a Janka“. Je ako moje dvojča. Vie, kedy mi je ťažko, aj keď sa to snažím zakryť, a teší sa so mnou, keď som šťastná. Balíky, ktoré ona zabalí, sú umeleckým dielom. Ja som výborná a ona je ešte lepšia :).

Už od detstva rada čítam. V tom období to boli všetky rozprávkové knihy, aké som len našla v knižnici. Teraz sú mojím obľúbeným žánrom romány. Som nevyliečiteľný romantik.

Najobľúbenejšia kniha z vydavateľstva Kumran je Vykúpená láska, pri ktorej som aj po dvadsiaty raz schopná vyplakať sa. Ale aj mnoho iných kníh, ktoré mi učarovali, napr. od Maxa Lucada Zvládneš to, kde sa dej točí okolo príbehu Jozefa Egyptského, čo je môj najobľúbenejší príbeh zo Starého zákona.

Previous articleŠtefan Talarovič
Next articleMartin Dubjel

Najčítanejšie články