HomeBlogyEdičný plán vydavateľstva Kumran.sk na druhý polrok 2023

Edičný plán vydavateľstva Kumran.sk na druhý polrok 2023

Autor

Dátum

Kategória

V prázdninovej nálade zohrievaní letným slnkom, bez náhlenia a nervozity, po špičkách vstupujeme do druhého vydavateľského polroka. V takejto oddychovej pohode vám predstavíme edičný plán nášho vydavateľstva Kumran.sk na druhý polrok. Prečo tak pokojne? Na radu nášho prvého letného autora sa pokúšame aj my povedať neúprosné nie zhonu.

Edičný plán: Neúprosné nie zhonu

Aký človek sa to zo mňa stáva? Táto otázka znepokojovala pastora a spisovateľa Johna Marka Comera. Navonok síce pôsobil ako úspešný človek, no v jeho vnútri nebolo všetko v poriadku. A tak sa s prosbou o radu obrátil na dôveryhodného mentora, od ktorého si vypočul tieto slová: „Povedz neúprosné nie zhonu. Najväčším nepriateľom duchovného života je uponáhľanosť.“ Takú odpoveď síce nečakal, ale dodnes sa presviedča o tom, že práve takú potreboval.

Roky som bol kresťanom a zároveň workoholikom. Boh použil túto knihu na radikálnu zmenu môjho života a už teraz vidím jej ovocie vo všetkých oblastiach môjho života. Kale

Toto je pre mňa najnápomocnejšia kniha za posledné roky. Čítam ju už druhýkrát. Matthew

Kniha už v najbližších dňoch dorazí na sklad.

Max Lucado: Help is here

Ani tento rok vás nenecháme bez posilňujúcej dávky Maxa Lucada. V septembri predstavíme jeho novinku o sile Ducha Svätého s názvom Help is here (pomoc je tu).

Viac ako kedykoľvek sme vyčerpaní z bremien, ktoré nesieme a výziev, ktorým čelíme. Máme otázky, na ktoré nenachádzame odpovede a problémy, ktoré nevieme vyriešiť. Dúfali sme, že život bude osviežujúcim dobrodružstvom alebo nadchýnajúcou jazdou. Neočakávali sme, že sa unavíme tak rýchlo. Max nás učí, že dokážeme nájsť čerstvú silu v moci Svätého Ducha.

Úžasná kniha o Duchu Svätom. Praktická a zároveň hlboká a podnecujúca otázky. Kniha, ktorá prináša nádej do sveta beznádeje.

Táto kniha sa v momente stala mojou najobľúbenejšou od Maxa Lucada. Rada čítam dobré knihy o Duchu Svätom. Ako obvykle, aj táto sa Maxovi vydarila. Veľmi odporúčam!

Nová adventná príprava: Unwrapping the Names of Jesus

Dobrá adventná príprava je nenahraditeľnou pomôckou pre jednotlivcov aj rodiny, ktoré sa chcú kvalitne pripraviť na Vianoce. Pomocná ruka talentovaného kresťanského autora, ktorý vám pomôže vyjadriť hlboké pravdy viery a priblížiť dychvyrážajúcu osobu Ježiša vám aj vašim deťom, je vždy vítaná. Asheritah Ciuciu – dcéra rumunských misionárov, autorka viacerých obľúbených kníh a tvorkyňa podcastu Modlitby oddychu napísala veľmi vydarený adventný bestseller Unwrapping the Names of Jesus (odbaľovanie Ježišových mien.) Prevedie nás v ňom cez štyri týždne prípravy na Vianoce s témami – nádej, príprava, radosť a láska.

Veľmi sa mi páčila táto adventná príprava. Krátke zamyslenie, za ktorým nasleduje výstižná modlitba a doporučené biblické state. Je to príprava, ktorú budem používať znova a znova. Mary

Kúpila som túto knihu pre mňa a moje deti na predvianočné obdobie. Je úžasná! Páčili sa mi aj navrhované rodinné aktivity, ktoré doprevádzali zamyslenia. Bol to krásny spôsob, ako pripraviť naše srdcia na Vianoce. Jennifer

Autor: Radoslav Grivalský

Francine Riversová: Her Mother’s Hope

Naša novembrová novinka rozprúdi krvné obehy mnohých čítavcov a naplní každú škáru nášho obchodu kartónovými balíčkami. Na jeseň totiž vydáme ďalší bestseller Francine Riversovej, prvý z dvoch dielov historickej ságy Marta’s Legacy (Martine dedičstvo) s názvom Her Mother’s Hope (nádej jej matky).

Hlboký strhujúci príbeh o viere a snoch, zraneniach a sklamaniach a o dedičstve lásky odovzdávanom cez štyri generácie jednej rodiny. Tesne pred začiatkom dvadsiateho storočia odchádza prudká Marta Scheiderová zo Švajčiarska. Hľadá nový život a naplnenie nádeje svojej matky. Cez Európu sa dostane do Kanady, kde stretáva pekného Niclasa Walterta. Nič ju však nepripravilo na obete, ktoré musí priniesť pre manželstvo a materstvo na ceste do kanadskej divočiny a neskôr do prašného Central Valley v Kalifornii.

Úžasná kniha! Obdivujem, ako hlboko vie pani Riversová preniknúť do vzťahov a vykresliť charaktery a osobnosti. Tak veľakrát som povedala „Áno, to som ja!“ alebo „Správa sa presne ako moja mama.“ alebo „Teraz tomu už rozumiem.“ Mám 68 rokov. Boh žehnaj túto spisovateľku. Jasper

Je to úžasný príheh. Nie som veľká čitateľka a prečítala som ju za týždeň! Nemohla som ju pustiť z ruky. Kelly

T.I. Lowe: očarujúci román Lulu’s Café

Na úteku pred násilníckou minulosťou prichádza Lea Allenová do malého mestečka Rivertown v Južnej Kalifornii, dotlčená a zlomená, ale pripravená znovu objaviť seba. Dotykom osudu je Lea pritiahnutá do južanskej pohostinnosti malej kaviarne. Hľadá teplé jedlo a nájde omnoho viac. Majiteľka Lulu jej ponúkne prácu, strechu nad hlavou a nový začiatok. Cez Lulinu húževnatú láskavosť a štedrosť je Lea čoskoro obklopená podivnou komunitou. Keďže je zvyknutá skôr na krutosť, dobrota je ohromujúca. Čoskoro Lea stretáva Crowley Masona, najvhodnejšieho slobodného muža v meste. Knihu doporučila Francine Riversová.

Tak veľmi sa mi táto kniha páčila. Smiala som sa a plakala od radosti. To, čím si Lea prešla, bolo tragické. Ale vďaka láske a trpezlivosti ostatných sa vám bude záver tohto príbehu páčiť.

Nemohla som túto knihu pustiť z ruky. Dokonca sa mi o knihe snívalo každú noc, keď som ju čítala. Nemôžem sa dočkať ďalších kníh od tejto autorky.

Edičný plán: Dve knihy od Mons. Petra Hockena

Pripravujeme aj niečo mimoriadne pre náročnejších čitateľov. Z podnetu a s výdatnou pomocou o. Ondreja Chrvalu – kňaza už roky pracujúceho s mládežou na celoslovenskej úrovni – vydáme v tomto roku naraz dve špeciálne knihy od Mons. Petra Hockena, historika a teológa charizmatickej obnovy. Prvá kniha One Lord, One Body, One Spirit (Jeden Pán, jedno Telo, jeden Duch) nám ponúkne systematický a hlboký pohľad na tento prúd milosti, ktorý Boh zosiela naprieč cirkvami.

Táto kniha by mala byť v rukách a srdci každého človeka zapojeného do charizmatickej obnovy, zvlášť tých, ktorí pracujú v oblasti ekumenických vzťahov a v ekumenickej službe. Rovnako ako samotného Petra Hockena, aj posolstva tejto knihy sa dotkol Duch Svätý a inšpiroval ho. Vinson Synan

Druhou knihou je The Glory and the Shame (Sláva a hanba), ktorú o. Ondrej Chrvala považuje za jedno z najlepších diel o charizmatickej obnove, ktoré kedy čítal.

Zároveň pripravujeme už aj ďalší zaujímavý román od Lynn Austinovej, do tohtoročného edičného plánu sa už nezmestí a tak sa naň môžete tešiť začiatkom knižnej sezóny 2024.

Eva Štrbová
Redaktorka vydavateľstva kumran.sk

Najčítanejšie články