HomeOznamyVy píšete, my platíme 🙂

Vy píšete, my platíme 🙂

Autor

Dátum

Kategória

Hra na dávanie

Boh nás ako kresťanský obchod roky požehnáva a dobre vieme, že to robí aj preto, aby sme sa mohli zapojiť do jeho obľúbenej hry na dávanie. On ju vymyslel i s nasadením hrá a veľmi mu záleží na tom, aby sa ju so zanietením hrali aj jeho deti. Nie je to jednoduché a tak sa aj my v kumrane pomaličky učíme – dávať tým, ktorí to potrebujú – nie so zaťatými zubami a zavretými očami, ale s úsmevom a radostným srdcom. A aby to bolo zábavnejšie, rozhodli sme sa do tejto hry pozvať aj vás.

Za každú vašu recenziu pošleme do Afriky 1€

Tu je naša ponuka: Ak napíšete na niektorý titul, ktorý predávame v našom obchode recenziu dlhú aspoň desať slov, pošleme do Afriky 1 €. Ak napíšete desať recenzií, my otvoríme peňaženku a pošleme 10 €. Čím viac recenzií, tým hmatateľnejšia podpora. Je to také jednoduché – Vy píšete, my platíme :).

Voda – Dar pre Afriku

Vyzbierané peniaze pôjdu na projekt Voda – Dar pre Afriku, ktorý organizujú Pallotíni spolu s občianskym združením Amazi v západnej Afrike. Jeho cieľom je budovanie studní pre miestne komunity v Burkine Faso a pozdvihnutie zdravotnej a životnej úrovne. Prístup k vode pomôže veľmi konkrétne v troch oblastiach – zdravie, chudoba a hlad. Čistá voda predíde mnohým chorobám, umožní obrábanie pôdy a malé podnikanie a tým úspešne bojuje proti hladu. 

Konkrétna pomoc konkrétnym ľuďom

Zodpovedný za projekt je páter Stanislaw, ktorý dohliada na celú realizáciu vrtu studní. Páter pôsobí vo farnosti sv. Faustíny v centrálnom regióne, provincia Kadiogo, obec Komsilga. Ľudia v tejto farnost sú veľmi chudobní, často nemajú peniaze ani na základné potreby, nehovoriac o lekárskej starostlivosti. Mnohé deti nemôžu chodiť do školy pre nedostatok prostriedkov. V oblasti je málo pracovných miest, pretože tam neexistuje priemysel. Ľudia sa snažia vyžiť, ako vedia, žijú zo dňa na deň. ​Domy sú veľmi jednoduché. Niekedy je vo vnútri len matrac a niekoľko kusov oblečenia. Život sa odohráva pred domom. Vo farnosti je 31 základných kresťanských spoločenstiev, mnohé z nich sú bez elektriny a vody. Stále je veľa miest, kde je potrebné dať obyvateľom vodu. 

Prinúťte nás dávať viac

Tak čo, ideme do toho? Prúd vašich recenzií na knihy, CD a DVD či doplnky rozhýbe naše finančné toky správnym smerom a nakoniec nikto nebude stratový. Dostali ste od nás prístup k našim účtom – prinúťte nás dávať viac.

Do projektu sa môžete sa samozrejme zapojiť aj sami, aby štedrosť rástla. Pre priamu podporu sa obráťte na https://www.amazi.sk/voda/.

Eva Štrbová
Redaktorka vydavateľstva kumran.sk

Najčítanejšie články