HomeBlogyAko poznám Peta Greiga?

Ako poznám Peta Greiga?

Autor

Dátum

Kategória

Poprosili sme sestru Františku Čačkovú – našu dlhoročnú kumránsku priateľku a príležitostne aj spolupracovníčku, aby nám napísala pár slov o jej aj našom obľúbenom autorovi. Práve ona bola jedna z prvých, ktorí nám knihy Peta Greiga odporúčali na vydanie. Preto sme sa rozhodli jej položiť otázku: Ako pozná Peta Greiga sestra Františka? A tu vám prinášame jej odpoveď:

Dlho. Blízko. Hlboko.

Takto poznám Peta Greiga.

Riadne dlho! Už od jeho prvej knihy Krvavý mesiac na obzore, ktorá bola na Slovensku hitom asi v roku 2005. Zažívali sme kreatívne ekumenické modlitbové miestnosti 24/7 v Prešove, nechávali sa strhnúť Víziou. S vďačnosťou, že čítam po anglicky, boli Pete a jeho knihy pre mňa darom, ktorým som predbiehala ostatných. God on mute (2007) – Keď Boh mlčí , Dirty Glory (2016) – Zašpinená sláva , How to pray (2019) – Ako sa modliť až po How to hear God (2022) – Ako počuť Boha. Sprevádza ma teda už roky. Zisťujem práve, že som s jeho knihami pekne zostarla. Ale veď! Zostarla by som tak či tak :).

Niekoľkokrát som ho stretla, podala ruku a napriek všetkej svojej hanblivosti aj voľačo povedala. Ale to nie je blízkosť, ktorú som myslela v titulku. Pete čitateľov či poslucháčov vo svojich knihách a prednáškach púšťa bližšie do svojho života. Bližšie k sebe, ale vlastne ani nie tak k sebe, ale k Bohu, nielen ku Petovi. Je to vzácne.

A hlboko púšťajú korene slová, pri ktorých neostávaš sám, pri ktorých sa stretávaš s Bohom, s ktorým aj Pete kráča dlho, blízko a hlboko.

S. Františka Čačková, OSF

Knihy Pete Greiga

Knihy Pete Greiga vydávame od roku 2017. Odštartovali sme to Zašpinenou slávou a pokračovali ďalšími troma titulmi až po celkom nedávnu februárovú novinku Ako počuť Boha, v ktorej sa zaoberal jednou z najhlbších a najvážnejších otázok, aké si kresťania kladú. Tešíme sa z rastúcej pozitívnej čitateľskej reakcie.

To nájdete všetky momentálne dostupné knihy Peta Greiga v slovenčine:

Video pozdrav

Pete Greig pripravil pri príležitosti vydania jeho najnovšej knihy Ako počuť Boha aj tento sympatický video pozdrav pre slovenských čitateľov:

Najčítanejšie články