HomeNovinkyVystúpme na Horu blahoslavenstiev s o. Michalom Zamkovským

Vystúpme na Horu blahoslavenstiev s o. Michalom Zamkovským

Autor

Dátum

Kategória

Vystúpme na Horu blahoslavenstiev s otcom Michalom Zamkovským

Predstavujeme novú knihu Cesta blahoslavenstiev, ktorá vznikla spoluprácou vydavateľstva Kumran a Televízie Lux na základe prednášok P. Michala Zamkovského z duchovno-relaxačného pobytu v Nimnici v roku 2015.

Otca Michala hádam netreba špeciálne predstavovať. Je kňaz-redemptorista, ktorý za posledné roky precestoval takmer celé Slovensko, povzbudzoval veriacich a oživoval vieru našich farností prostredníctvom ľudových misií. Momentálne žije v kláštore v Podolínci, odkiaľ spolu s rehoľnými bratmi a spolupracujúcimi laikmi vyráža na misijné výjazdy po Slovensku i zahraničí, robí duchovné cvičenia a často ho môžete vidieť aj vo vysielaní Televízie Lux.

Už niekoľko rokov sme vo vydavateľstve túžili preniesť slová o. Michala aj na papier. Popri všetkých jeho misijných aktivitách bola však akákoľvek nádej, že si nájde čas na napísanie knihy, minimálna. Pri počúvaní prednášok, ktoré vysielala TV LUX ako záznam z letných duchovných pobytov s o. Michalom v Nimnici, som si povedal, že je to skvelý podklad pre knihu. Oslovil som priateľov v televízii a po schválení projektu televíznou radou bolo treba urobiť už „len“ posledný krok – prehovoriť o. Michala na vlastnú knihu 🙂 Nasledovalo prepisovanie prednášok a ich autorská aj redakčná úprava do knižnej podoby. Som šťastný, že sme mohli stáť pri knižnom debute takého kľúčového duchovného vodcu, akého Slovensko v osobe o. Michala má. Verím, že má čo povedať. Možno viac ako preklady zahraničných duchovných autorov – práve kvôli tomu, že dôverne pozná duchovnú klímu našej krajiny a ako pastier nesie mnohých dopredu, priamo k Otcovi.

Prajeme požehnané letné duchovné cvičenia.

Štefan Talarovič
Hlavný grafik a manažér Kumran.sk, klavirista spoločenstva Rieka Života.

Najčítanejšie články