HomeNovinkyVýlet za zaujímavosťami našej planéty pokračuje!

Výlet za zaujímavosťami našej planéty pokračuje!

Autor

Dátum

Kategória

Pre všetky zvedavé deti a ich rodičov máme skvelú správu: prichádza pokračovanie nádherne ilustrovanej knihy zamyslení o Bohu a vede, tentoraz s názvom Náš Boh je úžasný. Louie Giglio nás opäť nadchne mnohými prekvapivými poznatkami o vesmíre, ľudskom tele a ríši rastlín a živočíchov, ktoré tvorivo prepája s citátmi z Biblie a myšlienkami o Božej láske a veľkosti. Ak váhate, či sa na túto dobrodružnú výpravu za zaujímavosťami vypraviť, prečítajte si vyjadrenia rodičov, ktorí ju so svojimi deťmi už absolvovali, a to vďaka prvému dielu Neopísateľný.

Obe knihy vysvetľujú prírodné javy pre deti zrozumiteľným spôsobom, takže si ich zamilujú obzvlášť decká na prvom stupni ZŠ, ale budú mať čo povedať aj piatakom a šiestakom (a úprimne povedané aj nám dospelákom, o čom svedčia mnohé reakcie čitateľov). Krátke texty nestihnú deti unaviť a zaujmú aj škôlkarov. Mamička Helena napísala: „Aj 5-ročný neposedný syn trpezlivo čaká na záverečné ŽASNI. Už sme ju stihli odporučiť celej triede v škole.“ Nádherné ilustrácie oslovia aj menších: „Mladší syn (4r.) mal rád najmä obrázky a spoločné rozhovory o témach z knihy. Starší syn (7r.) už vedel dobre rozumieť tomu, čo nám chce kniha povedať,“ napísal nám otecko Martin.

V niektorých rodinách sa knižka Neopísateľný stala súčasťou večerných rituálov. Iný Martin hovorí: „Táto knižočka u nás naštartovala pravidelný čas večerného čítania, ktoré sa stalo naším novým rituálom. Hoci si môj 8-ročný synček vie už všetko parádne prečítať sám, strašne sa teší na ockovu náruč a exkluzívne čítanie. JE TO NÁVYKOVKA!!!“

V súčasnosti sa veľa hovorí a vzbudzovaní záujmu o vedu. Tieto knihy sú vynikajúcim prostriedkom, ako deti nadchnúť pre poznávanie prírody a sveta okolo nás. „Moje deti sú z tej knihy úplne nadšené,“ napísala Marianna. „Opakovane si ju čítajú a naozaj žasnú nad všetkými vecami v nej. Chodia za mnou a opakovane mi čítajú, čo nové sa dozvedeli.“ Možno z nich raz vyrastú veľkí vedci!

Na záver veselá bodka

A na záver veselá bodka! V jednej z kapitol sa môžete tešiť na vtipy s kozmickou tematikou. Keďže sa do knihy nezmestili všetky, tu je zopár bonusových:

Prečo letela krava do vesmíru?

Aby videla Mliečnu cestu.

Prečo nemala reštaurácia na Mesiaci veľký úspech?

Pretože nemala žiadnu atmosféru.

Čo urobíš, keď stretneš zeleného mimozemšťana?

Počkáš, kým dozrie.

Ako pozdravíš trojhlavého mimozemšťana?

Dobrý deň, dobrý deň, dobrý deň.

Zuzana Vengliková
Volám sa Zuzka. Študovala som učiteľstvo angličtiny a estetiky, ale už takmer desať rokov sa venujem prekladateľstvu. Rada pracujem so slovami a na tomto blogu budem písať o všetkom možnom, čo súvisí s knihami, ktoré prekladám, s čítaním či s knihami samotnými. Milujem pohyb a teší ma, keď sa mi darí rozhýbať aj iných. S manželom bývame v malebnom podtatranskom mestečku Spišská Belá.

Najčítanejšie články