HomeBlogySvadobné dary, darčeky a malé pozornosti pre mladomanželov

Svadobné dary, darčeky a malé pozornosti pre mladomanželov

Autor

Dátum

Kategória

Už som na svadbách zažila všeličo. Nevesty, čo chceli byť v svadobný deň zasypané záplavou kvetov aj páry, ktoré dali dopredu vedieť, že by namiesto kvetov uprednostnili kvalitné hudobné CD (áno, kedysi sa ku dobrej hudbe nedalo dostať jediným klikom na internete). Americkú mladomanželku čepčenú podľa západoslovenských tradícií a priateľov, ktorí úplne znevážili slovenské zvyklosti a na svadbe nepodávali žiaden alkohol :). Poznám mnoho párov, ktoré uprednostnili peniaze pred darmi, alebo vytvorili pre pozvaných zoznamy vecí, ktoré by im urobili radosť.

Koľko párov, toľko nápadov a preto neexistuje jeden darček, ktorý zaručene poteší každého. Je však pár vecí, ktoré sa k sobášu hodia a ktoré v tomto období svadieb ľudia v našom obchode kupujú častejšie. Pre tých, ktorí potrebujú poradiť a ocenia, že nebudú musieť presurfovať celý obchod v nádeji, že niečo vhodné nájdu, sme pripravili tento malý výber.

Svadobné Biblie

Vhodným a obľúbeným svadobným darom je Biblia. Všetky momentálne dostupné Sväté písma nájdete v tejto kategórii. Medzi nimi sú aj svadobné Biblie od Slovenskej biblickej spoločnosti. Obsahujú ekumenický preklad, na ktorom spolupracovali biblisti, prekladatelia a jazykovedci zo všetkých kresťanských cirkví na Slovensku. Je schválený aj katolíckou Cirkvou.

Páry, ktoré už svoje papierové Biblie dávno majú a používajú, môže potešiť sada CD so Svätým písmom v audio podobe. Napríklad na dlhé spoločné cesty do auta.

Päť jazykov lásky

Ak sa vám zdá, že by mladomanželov potešila kniha a ocenili by pár rád do spoločného života od skúsenejších párov, alebo poradcov, nájdete ich v kategórii Manželstvo, vzťahy, sexualita.

Uprostred nich sa už roky vyníma medzinárodný bestseller Garyho Chapmana dlhoročného poradcu v oblasti manželských vzťahov s názvom Päť jazykov lásky. Kniha učí rozpoznať svoj jazyk lásky a naučiť sa hovoriť jazykom lásky vašich blízkych. Prináša viac porozumenia do vzťahov a pomáha opäť roznietiť lásku doráňanú množstvom malých každodenných nedorozumení.

Vrelo ju odporúčajú aj manželia Danka a Michal v tomto príjemnom komornom blogu:

Willow tree

Pravdepodobne najkrajšie predmety, ktoré v našom obchode predávame sú sošky Willow tree z dielne Susan Lordi. Na prvý pohľad veľmi jednoduché a čisté línie zachytávajú v malých predmetoch to najkrajšie z ľudských vzťahov, dotýkajú sa srdca a a vzbudzujú silné emócie. Niekoľko z nich patrí k obľúbeným svadobným darom. K nim sa krásou a umeleckým prevedením zaradzuje aj kovaná nástenná plastika Umučenie od umeleckého kováča Michala Kačmára.

Artprinty a Menory

Mladomanželia okrem budovania vzťahu vytvárajú aj nové domácnosti a môžu ich potešiť krásne drobnosti do interiéru, ktoré vytvoria atmosféru, vyjadria vieru a pripomenú im pravdy, podľa ktorých chcú žiť. Tu si môžete vybrať z desiatkov Artprintov umelkyne Martiny Švorcovej. Sú to ručne maľované akvarelové ilustrácie doplnené vlastnoručným kaligrafickým nápisom v digitálnej forme vytlačené na akvarelový papier. Do objednávok prechádzajú cez naše ruky a musíme potvrdiť, že vyzerajú naozaj profesionálne.

Ak viete, že mladý pár ocení nevšedný kúsok do svojej domácnosti, prezrite si našu ponuku Menor (sedemramenných svietnikov) z Izraela. Prinášajú na spoločný stôl svetlo sviec a pripomínajú židovské korene kresťanskej liturgie, keď sa okolo nich zhromažďuje domáca Cirkev na rodinné slávenie.

Nevšedné sviečky Candler

Sú ľudia, pre ktorých je vôňa dôležitá takmer tak ako obraz, ľudia, ktorí si vedia vychutnať príjemnú oddychovú atmosféru každým zmyslom. Ak tušíte, že vaši snúbenci patria do tejto skupiny, je veľmi pravdepodobné, že ich poteší jedna z týchto nevšedných a veľmi kvalitných ručne robených sviečok od slovenskej rodinnej firmy Candler. Ak si nieste istí, čo očakávať od sviečok s názvom Noc pri pahrebe, Dedičstvo či Candlerova flanelka, nemusíte sa obávať. Všetky voňajú veľmi príjemne aj moja favoritka Hojdačka pri chate s vôňou ihličia, machu a limonády. Ani po viac ako tridsiatich hodinách horenia (v priebehu niekoľkých týždňov) sa mi jej lesná horská vôňa a jemné praskanie dreveného knôtu nezunovali.

Obzvlášť vhodným svadobným darčekom môže byť sviečka Nezištný dar s atmosférou vinohradu, ľalií v rozpuku a jedinečným závanom nardového oleja v dome vinohradníka.

Kľakadlá a ikona

Vieme o nejednom páre, ktorý si vo svojej domácnosti vytvoril tiché miesto pre stretávanie s Bohom na kolenách. Ak si myslíte, že je to aj prípad vašich snúbencov, môžete ako svadobný dar zvážiť aj toto krásne Drevené kľakadlo. Ak sa obávate, že naň nebudú mať dostatok priestoru, ponúkame aj menšiu verziu – mini kľakadlo Kľakosed.

Chválonožky a kľúčenky

Zdá sa vám, že ponožky sa ako svadobný dar nehodia? Dovolíme si s vami nadšene nesúhlasiť. Ponožky sa osvedčili ako jeden z najspoľahlivejších darčekov v dejinách, lebo len málokedy sa stáva, že by boli pre obdarovanému celkom na nič. A odvtedy, ako sa rozliala vlna veselých ponožiek, mnohých obdarovaných aj naozaj potešia. Niekoľko z našich chválonožiek sa špeciálne hodí ako darček pre dvojice, ktoré sa sa spoločne vydávajú na cestu lásky.

A na záver milá bodka. Je jeden pár, ktorý z Božej milosti vytvoril naozaj svätú rodinu. Ak by ste týchto životom preverených manželov chceli doporučiť mladomanželom za vzor a pomocníkov, môžete to urobiť darovaním milej kľúčenky z dielne Tiny Saints (Drobní svätí).

Autor titulnej fotky: Radoslav Gazdík

Eva Štrbová
Redaktorka vydavateľstva kumran.sk

Najčítanejšie články