HomeNovinkyVydavateľstvo Kumran 2020: Čo pre vás v najbližšej dobe chystáme

Vydavateľstvo Kumran 2020: Čo pre vás v najbližšej dobe chystáme

Autor

Dátum

Kategória

Dodatok k trilógii Kráľovskí bojovníci

Ako prvých v tomto roku potešíme našich mladých čitateľov dodatkom k trilógii Kráľovskí bojovníci s názvom Winter war (Zimná vojna). Ako napísal jeden nadšený čitateľ: „Veľmi sa nám páčili prvé tri knihy, ale Zimná vojna je najlepšia! Priscille Shirerovej sa v nej podarilo veľmi reálne zobraziť neviditeľný boj odohrávajúci sa okolo nás.“

Dramatický príbeh uzdravenia a zmierenia zo srdca Rwandy

Hneď nato vám s hrdosťou a bázňou prinesieme dramatický príbeh uzdravenia a zmierenia zo srdca Rwandy. Autor knihy otec Ubald Rugirangoga na vlastnej koži zažil, aká veľká je moc odpustenia a dostal dar prinášať božie uzdravenie aj do tých najzranenejších životov. Počas hroznej genocídy v Rwande stratil ôsmich členov svojej rodiny a 45 000 farníkov. Odpustenie mu prinieslo vnútorný pokoj a služba zmierenia, ktorú začal, prináša uzdravenie zlomenej krajine a veríme, že prostredníctvom tejto vzácnej knihy ho prinesie aj nám.

„Ježiš, kde si?“, modlil som sa s plačom každý večer… Cítil som, že som zlyhal ako kňaz, lebo som hlásal lásku a ľudia urobili genocídu… Boh ku mne prehovoril. Ježiš chcel, aby som použil tieto skúsenosti na evanjelizáciu v budúcnosti. Vtedy som pochopil, že môj život bude ušetrený. Boh nájde spôsob.“

Nová románová autorka

Už sa nevieme dočkať, ako začiatkom jari predstavíme fanúšikom románov novú autorku. Janette Okeová je nová pre naše vydavateľstvo, ale vo svete kresťanskej literatúry je to už dlhoročná stálica. O jej obľúbenosti svedčí fakt, že za posledných 40 rokov sa predalo viac ako 20 miliónov jej kníh. Ako prvý vám prinesieme príbeh húževnatej mladej učiteľky Elizabeth. V divokej kanadskej prírode sa bude musieť „moderné“ dievča z východného pobrežia naučiť všeličo o živote v divočine, o láske k mužovi a o dôvere k Bohu.

Biblický román od Tessy Afsharovej

Áno, áno, nebojte sa, aj nový biblický román od čoraz obľúbenejšej Tessy Afsharovej sa už nezadržateľne blíži. A o čom bude tentoraz? O sviežej láske a viere, ktorá vrchy prenáša a tiež o dcére významného rímskeho generála a chudobnom židovskom prisťahovalcovi. O mladých ľuďoch, ktorí netušia, že Boh má v pláne vytvoriť z nich najvplyvnejší pár ranej kresťanskej cirkvi.

Tisíc darov v novom šate

Po mnohých vašich prosbách a žiadostiach sme sa rozhodli v priebehu prvej polovice roku 2020 znovu vydať prvotinu Ann Voskampovej Tisíc darov v pevnej väzbe a v novom šate. Autorka nás v nej pozýva do svojich vlastných okamihov milosti a jemne nás učí, ako biblicky oplakať stratu a zmeniť bolesť na poéziu; zámerne prijať životný štýl radikálnej vďaky, spomaliť a zachytiť Boha v danom okamihu.

Predstavili sme vám časť našich plánov na najbližší polrok, pracujeme však aj na všeličom inom, aby sme mohli potešiť aj tých z vás, ktorí majú radi prekvapenia.

Eva Štrbová
Redaktorka vydavateľstva kumran.sk

Najčítanejšie články