HomePodcasto. Michal Zamkovský: Nežime advent a Vianoce iba sami pre seba (Scribendi...

o. Michal Zamkovský: Nežime advent a Vianoce iba sami pre seba (Scribendi advent #004)

Autor

Dátum

Kategória

Advent je časom prípravy na prijatie najväčšieho daru v dejinách ľudstva – Ježiša Krista. Vydavateľstvo Kumran, rehoľa redemptoristov, spoločenstvo Rieka života a podcast Scribendi ťa pozývajú prežiť nezabudnuteľný advent a skutočne bohaté Vianoce.

Našim stálym hosťom je počas adventu o. Michal Zamkovský, s ktorým sme sa zhovárali aj v tretiu adventnú nedeľu. Scribendi podcast vychádza počas adventu každý týždeň, aby v tomto náročnom období prinášal ešte viac nádeje.

V tých dňoch sa Mária vydala na cestu a ponáhľala sa do istého judejského mesta v hornatom kraji. Vošla do Zachariášovho domu a pozdravila Alžbetu. Len čo Alžbeta začula Máriin pozdrav, dieťa v jej lone sa zachvelo a Alžbetu naplnil Duch Svätý. Vtedy zvolala veľkým hlasom: „Požehnaná si medzi ženami a požehnaný je plod tvojho života. Čím som si zaslúžila, že matka môjho Pána prichádza ku mne? Lebo len čo zaznel tvoj pozdrav v mojich ušiach, radosťou sa zachvelo dieťa v mojom lone. A blahoslavená je tá, ktorá uverila, že sa splní, čo jej povedal Pán. (Lk1,39-45)

Na záver adventu upriamujeme svoju pozornosť v 4. epizóde Scribendi špeciálu na nedeľné evanjelium, ktoré nám ukazuje Máriu, Božiu matku, a jej navštívenie Alžbety z novej perspektívy.

„Zmeniť myslenie, priznať hriech, prijať odpustenie, to je len začiatok. Ten záver je nádhera. Kráčanie s Bohom v moci Ducha Svätého. Dôležité je, aby sme sa s tým všetkým delili s ľuďmi. Nesnažme sa žiť Vianoce a advent sami pre seba, lebo to neprináša radosť. Celé Vianoce sú o nezištnom dare, tak sa darujme iným“, uzatvára o. Michal Zamkovský a praje všetkým požehnané Vianoce.

Ak sa túžite na záver adventu zahĺbiť ešte viac, pozývame vás pripojiť sa k nám v plnení adventných výziev alebo v prechádzaní Jesseho stromu podľa kníh Ann Voskampovej Najväčší dar/ Odkrývanie najväčšieho daru. Všetko podstatné nájdete na našich sociálnych sieťach a novom FB profile Scribendi podcast.

Táto epizóda bola zároveň poslednou epizódou Scribendi v roku 2021. Naše epizódy nájdete vo svojej podcastovej aplikácii a na youtube. Prajeme požehnané Vianoce a novú nádej v roku 2022. Dopočutia už čoskoro!

Výzvy na tento týždeň

  • Pondelok (20.12.2021): Nájdite si desať minút. Päť minút priestoru, pokoja a ticha len v Božej prítomnosti. Potom 5 minút z vášho dňa, počas ktorých dáte priestor niekomu inému a venujete tomu človeku plnú pozornosť. Dovoľte, nech vo vás prebýva Boh a jeho láska.
  • Utorok (21.12.2021): Položte si na parapet sviecu, ktorá bude vám aj ľuďom hľadiacim na ňu z vonka pripomínať víťazstvo svetla nad tmou.
  • Streda (22.12.2021):Obujte sa a choďte sa poprechádzať. Všímajte si okolie a žasnite nad krásou stvorenia, tichom, prírodou …
  • Štvrtok (23.12.2021): Radujte sa, ďakujte a proste, aby Vám Boh pomohol zapáliť svet jeho hrejivou láskou.

Vyrobil: Kumran.sk

Moderátori: Momo, Pán Patrik

Patrik Bendík
učím sa mať rád ľudí, hľadám a volím dobro, nechcem premárniť život všednosťou a som rád spolu. asi.

Najčítanejšie články