HomeNovinkyNová kniha od Maxa Lucada bola pre mňa ako voda na púšti

Nová kniha od Maxa Lucada bola pre mňa ako voda na púšti

Autor

Dátum

Kategória

Naša kumránska pomocníčka Františka Olejárová, ktorá má rada knihy a vôbec jej neprekáža, ak sú napísané v angličtine, si horúcu novinku od Maxa Lucada prečítala ešte pred jej vydaním, aby nám i Vám mohla čo najskôr povedať, čo si o nej myslí. Odovzdávame jej, teda, slovo:

Ešte ani jedna z kníh od Maxa Lucada ma nesklamala, a novinka Nikdy nie si sám nie je výnimka, práve naopak. Autor sa v nej zameral na evanjelium podľa Jána, a v každej kapitole vysvetľuje iný príbeh z tohto evanjelia. Všetky tie príbehy poznáme, ale spôsob, akými sa na ne pozerá Lucado, je opäť iný a nový (Je to vôbec možné? Toľkokrát som počula napr. príbeh o vzkriesení Lazára a predsa ma prinútil sa zamyslieť nad ním znova a inak).

Príbeh o vzkriesení Lazára je veľmi silný

Dve poznámky, prečo si myslím, že by ste mohli túto knihu čo najskôr vydať:
– často sa v nej odvoláva priamo na skutočnosti, ktoré práve žijeme v súvislosti s pandémiou, čiže je veľmi aktuálna
– pri jeho predchádzajúcich knihách som to až tak intenzívne nezažila, ale teraz sa mu podarilo ma už párkrát rozosmiať. Ale nie tak, že sa človek usmieva, keď číta, ale normálne nahlas a od srdca som sa musela smiať, čo mi veľmi pomohlo! (opäť veľmi aktuálne v tejto dobe, a myslím, že to bol aj jeho úmysel)

Práve príbeh o vzkriesení Lazára je veľmi silný (odtiaľ aj názov knihy), lebo Lucado krásne vysvetľuje, že nie sme sami, nikdy, ani na cintoríne, či už by sme sa tam s niekým lúčili, alebo by sa smrť týkala priamo nás..

Rozplakala ma (niekoľkokrát), od srdca rozosmiala (niekoľkokrát), povzbudila, donútila ma otvoriť Bibliu. A znovu uveriť.

Počas čítania vo mne táto kniha prebudila viaceré emócie – radosť, úžas, dojatie, odhodlanie.. Rozplakala ma (niekoľkokrát), od srdca rozosmiala (niekoľkokrát), povzbudila, donútila ma otvoriť Bibliu. A znovu uveriť. Je to balzam na dušu. Kedykoľvek, nielen v covid časoch, ale v týchto dňoch a týždňoch bola pre mňa doslova ako voda na púšti. Viem, že nie som sama, viem, že ma Boh miluje, viem, že sa o mňa stará – ale tieto uistenia je potrebné niekedy čítať každý večer pred spaním, alebo každé ráno po prebudení – a takáto je táto kniha. Môže sa otvoriť kedykoľvek. Znova a znova. V každom príbehu som sa našla. 

Najčítanejšie články