HomeNovinkyEdičný plán vydavateľstva Kumran.sk na prvý polrok 2024

Edičný plán vydavateľstva Kumran.sk na prvý polrok 2024

Autor

Dátum

Kategória

„Zívanie je nemý výkrik“, vtipne a výstižne tvrdí G.K. Chesterton. Veríme, že pri čítaní kníh, ktoré sme pre vás starostlivo vybrali na prvý polrok 2024, vám takýto druh kričania nehrozí. Predstavujeme vám náš edičný plán. Dúfame, že tieto strhujúce, zaujímavé, veselé a hlboké knižné príbehy a zamyslenia zohrejú vaše srdcia a upevnia vaše kroky v nádeji.

Strhujúci historický román

Prvý titul, ktorým náš edičný plán začína, je strhujúci historický román od viacnásobne ocenenej autorky Lynn Austinovej Tiene raz pominú. Ide o silný príbeh troch žien, Leny, Anny a Miriam, ktorých životy sa náhle zmenili, keď nacisti napadli Holandsko.

  • Kniha ma okúzlila! Len ťažko som ju púšťala z ruky. Cítila som sa súčasťou týchto rodín. Určite si ešte od tejto autorky niečo prečítam. Gloria Jean
  • Kniha ma úplne pohltila. Dočítala som ju pred týždňom a doteraz o nej rozmýšľam. Lynn Austinová už aj predtým bola jednou z mojich najobľúbenejších autoriek a táto kniha mi to potvrdila. Carol
  • Vynikajúci príbeh, ktorý vás naozaj prenesie do obdobia 2. svetovej vojny a pripomenie vám Pánovu lásku a vykúpenie. Susan

Chekutanga

Keď sa na svätyni v lesoch Spiacej doliny rozhoria fakle, ktoré mali ostať navždy vyhasnuté, do domu s tajomným okrídleným rytierom v korune kráľovského mesta vstúpi umierajúci cudzinec. Nesie dar, tubu zázračnej vody z Betsaty. Keď Tereza ochutná z tuby, ktorá jej nepatrí, padnú na ňu hlasy všetkého živého okolo. Príbeh Chekutangy je rozprávaním o sprevádzaní, bez ktorého sa len ťažko rozlišuje dobré od zlého a dôležité od nepodstatného. Sú hodnoty, ktoré si sami nemôžeme dať.

Po úspešnej fantasy sérii Pustovník, ktorá si v posledných rokoch našla cestu do mnohých sŕdc, prinesieme o pár týždňov ďalšiu rozprávku pre dospelých od katolíckeho kňaza a spisovateľa Vlada Štefaniča.

Ďalší zázračný príbeh z pera Vlada Štefaniča voňajúci dobrom a múdrosťou. Nájdete v ňom napätie, zvraty, láskavý humor, hodnotné myšlienky a prekvapivé rozuzlenie. Lucia Váhovská

Príbeh vychádza v dvoch dieloch – oba si budete môcť kúpiť naraz a zahĺbiť sa do príbehu od začiatku až do konca.

Modlitby do vrecka pre priateľov

V marci rovnako ako každý rok budeme oslavovať narodeniny Kumranu. Oslava bude veľká a pôsobivá, určite sa počas tohto mesiaca u nás zastavte. V rámci osláv pre vás pripravujeme knižnú novinku – ďalšiu zo série obľúbených vreckových modlitieb od Maxa Lucada. Tento rok to budú Modlitby do vrecka pre priateľov, ktorých všetci máme a ktorými všetci sme. Veríme, že vás potešíme aj veľmi zaujímavou zľavou, ktorú vám na knižočku ako súčasť narodeninových osláv ponúkneme.

Edičný plán

Pollyanna

Je to síce vymyslená postava, ale známejšia než mnohé celebrity. Pollyannu milujeme a boli by sme radi, ak by si ju obľúbili aj deti nasledujúcich generácií. V niektorých ohľadoch to potrebujú ešte viac ako my. Naučiť sa nájsť radosť v každej situácii, nehľadať útechu v sťažovaní sa a kritike iných, nevyžadovať špeciálne zaobchádzanie a nepoddávať sa skľúčenosti. Pollyanna je závanom čerstvého vzduchu v našom modernom svete.

Vydanie Pollyanny je pre nás v Kumrane osobnou záležitosťou. Ja si presne pamätám na moje prvé stretnutie s ňou. Dostala sa ku mne narozprávaná na kazete, ako dar od láskavej rehoľnej sestry, ktorej som sa zverila so svojim trápením. Nebola som už dieťa, ale Pollyanna dokázala potešiť a vzpružiť aj moje dospievajúce srdce. Vydanie prvého dielu plánujeme na apríl.

Druhý diel rodinnej ságy Francine Riversovej

V mesiaci máj pokračuje náš edičný plán očakávaným dramatickým záverom rodinnej ságy Martino dedičstvo od Francine Riversovej. Druhý a záverečný diel – Sen jednej dcéry, ktorý nasleduje po prvom – Nádej jednej matky, je príbeh o milosti a odpustení, ktoré dokáže vyliečiť aj najhlbšie rany. Martina dcéra Carolyn dospieva počas turbulentných šesťdesiatych. Tragédia zatrasie jej sebadôverou a ona sa stratí v opojnej kontrakultúre San Francisca. Keď sa opäť vynorí stratená viac než kedykoľvek predtým, zdráhavo sa obráti na svoju rodinu, aby jej pomohla znovu vybudovať život pre seba a svoju dcéru.

Ako obvykle, Francine Riversová votkala Boha a vzťah s ním do životov troch žien, v ktorých sa všetci môžeme nájsť. Kniha ma prinútila nahlas sa smiať aj plakať. Bol to dobre strávený čas!

Vyvolení kniha druhá – 40 dní s Ježišom

Vyvolení kniha druhá prináša 40 denných zamyslení napísaných tvorcami seriálu Chosen s hlavnou témou – Si povolaný byť iný. Čo znamená skutočne Ho nasledovať? Vložiť svoju identitu doňho. Odovzdať sa do Jeho vôle, nasledovať ho po Jeho ceste. Ísť tam, kam kráča a robiť to, čo robí. Byť iný všetkými tými úžasnými spôsobmi, akými bol On iný. Vydanie tohto titulu chystáme v lete.

A ešte prezradíme, že sme sa pre fanúšikov Janette Okeovej rozhodli počas leta vydať tri voľné pokračovania série Príbehy z kanadského západu.

Čo pre vás chystáme na jeseň zatiaľ neodhalíme, iba vám pošepkáme do uška, že sa veru máte na čo tešiť. Ozveme sa čoskoro a dovtedy – do čítania!

Eva Štrbová
Redaktorka vydavateľstva kumran.sk

Najčítanejšie články