HomeRecenzieV túžbe budovať Božie kráľovstvo začal podvádzať Boha

V túžbe budovať Božie kráľovstvo začal podvádzať Boha

Autor

Dátum

Kategória

Ak máte chuť prečítať si naivný romantický príbeh, jemne podfarbený duchovnými hodnotami, ktorý vám spríjemní dlhý večer, určite nesiahnite po knihe A zaznel šofar. Pozor, táto kniha v sebe nesie nebezpečenstvo narušenia vašich pokojných vôd a konfrontácie skrytých motívov a postojov s holou pravdou evanjelia! Odporúčam ju každému, kto je akýmkoľvek spôsobom zapojený v službe Bohu – od kňazov, lídrov spoločenstiev až po spevákov v kostolných zboroch. Je to príbeh o mladom zapálenom pastorovi, ktorý v túžbe budovať Božie kráľovstvo začal podvádzať Boha. 

Príbeh je písaný pútavo, vystupuje tu množstvo zaujímavých postáv, každá so špecifickým charakterom. Dej má čas sa bohato rozvinúť jednak vzhľadom na rozsah knihy, no tiež vzhľadom časové rozpätie, v ktorom sa odohráva. 

Hoci v jednom komentári ku knihe sa píše, že je prorockým odkazom pre cirkev v Amerike, obávam sa, že je odkazom aj pre nás, cirkev na Slovensku. Mňa samu prekvapilo, že hoci na biektorých miestach som v hlavnej postave videla iných, najmä mužov – lídrov či kňazov, ktorých poznám, následne nato som sa v jej uvažovaní a postojoch našla ja sama. Au! A myslím, že práve takto to treba čítať. Nehľadať v knihe zlyhania ľudí okolo nás, ale pozerať sa do svojho vnútra. V čom to prehovára konkrétne ku mne. 

Pár viet, ktoré som si z knihy vypísala, lebo ma naozaj zasiahli:

„Keď žiješ s neverným mužom, naučíš sa spoliehať na verného Boha.“ (výrok manželky jedného už naozaj starého pastora, ktorý mal za sebou veľkú a úspešnú službu)

„Už roky podvádzaš Boha.“ 

„Kristus ich nemôže uzdraviť, kým nezačnú plakať nad svojimi hriechmi.“ 

Na záver len pripomínam, že kniha sa naozaj dobre číta. Odporučila som ju viacerým mojim známym. Ak ste čítali recenziu Mateja Saba, tak to ja som tá kamarátka, čo mu túto knihu posunula :). Verím, že vás osloví minimálne tak ako jeho a mňa.

Eva Hrešková

skladateľka a vedúca chvál, Martindom Worship

Najčítanejšie články