HomeBlogyOdomknime Advent

Odomknime Advent

Autor

Dátum

Kategória

Advent nám už čoskoro otvorí svoju tichú a nenápadnú náruč. A preto, že je taký nevtieravý, niekedy sa naňho zabúda, aj napriek tomu, že odomyká dvere do toho najušľachtilejšieho svetla. Je mnoho spôsobov, ako doň vstúpiť. Tu je pár titulov, ktoré vám môžu pomôcť ho v tomto roku nepremeškať:

Najväčší dar

Adventná tradícia Jesseho stromu oslovila talentovanú autorku, ženu kanadského farmára a mamu siedmych detí k vytvoreniu krásnej adventnej prípravy pod názvom Najväčší dar. Ann si dala námahu a urobila veľa práce za nás a pre nás. Očistila Vianoce od marketingových nánosov a gýču a zároveň sa moralisticky nevzdala ničoho, čo je na Vianociach krásne. Ani hodvábnych dotykov snehových vločiek, ani nežných plamienkov, ktoré napĺňajú nádejou sychravý súmrak. Zakotvila však krehkú vianočnú romantiku pevne do pravdy. Tenkou pevnou striebornou niťou pospájala biblické udalosti a nasmerovala ich na najhlbšie tajomstvo Vianoc, na Ježiša.

A toto o nej povedali tí, čo ju už prečítali:

Ak chcete Advent a čas pred Vianocami a príchodom Spasiteľa stráviť ináč, tak táto kniha je vecou, ktorá vám k tomu pomôže. Tešila som sa na každú stať, ktorú autorka opísala. Pomohla mi stráviť Advent v inom duchu, ako to bolo doteraz. Mária

Veľmi pekná a hlboká kniha, ktorá nám môže pomôcť prežívať advent nie len nakupovaním a umývaním okien ale skutočným čakaním na Pána. Odporúčam aj ako darček. Elena

Odkrývanie najväčšieho daru

Na základe veľkého úspechu knihy Najväčší Dar prišla Ann Voskampová s rozšírenou verziou starobylej adventnej tradície Jesseho stromu pod názvom Odkrývanie najväčšieho daru, vďaka ktorej sa na Vianoce môžete pripraviť spoločne ako rodina. Zamyslenie sú vytvorené tak, aby deťom aj dospelým priblížilo aktuálnu adventnú tému. (Deti predškolského veku budú ešte potrebovať výraznejšiu pomoc rodičov pri uchopení tém zamyslení.)

A toto o nej povedali tí, čo ju už prečítali:

Nádherný návod ako prežiť očakávanie príchodu príchodu Spasiteľa úplne inak, ako sme boli doteraz zvyknutí. Táto knižka spojila našu rodinu a priniesla pokoj, radosť a ozajstné očakávanie toho najväčšieho Daru, ktorý, ako dúfame, sa narodí v našich srdciach. (Anna)

Vďaka tejto knihe sa mi podarilo prežiť krásne večery Adventu spolu s deťmi. Obaja chlapci (8 a 6 rokov) ticho počúvali a boli očarení obrázkami. Kartičky potom na striedačku lepili na dvere do stromčeka z farebných svetielok. Verím, že počas tých ďalších Adventov sa budeme o našom rodostrome viac a viac rozprávať a Vianoce už nikdy nebudú len o darčekoch. (Magdaléna)

Vymaľuj si symboly Jesseho stromu

Tento rok sme vám k rodinnej príprave Odkrývanie najväčšieho daru pripravili krásnu farebnú maľovanku s dvadsiatimi piatimi symbolmi zobrazujúcimi dôležité momenty z histórie našej spásy. Deti aj dospelí pri nej môžu v decembri prežiť pokojné tvorivé chvíle ponorené do adventnej atmosféry. A po vymaľovaní a spevnení sa dajú obrázky z maľovanky použiť aj na prípravu vášho Jesseho stromu.

Ponorme sa do ticha

Aj tento rok vám prinášame nádherný Adventný denník 2022 s dennými zamysleniami k liturgickým čítaniam špeciálne pripravený na rok 2022. Ponorme sa s ním do ticha a vychutnávajme Advent všetkými zmyslami. Cíťme teplo adventnej sviece, počúvajme adventné ticho, vdychujme vôňu ostrého ranného vzduchu, teplých medovníčkov a sfúknutej sviece. Dotknime sa prvého snehu, námrazy, čerstvého ihličia. A hlavne hľaďme očami srdca na jasličky, ktoré sa onedlho naplnia najvzácnejším darom, ktorý kedy táto zem nosila.

Adventný kalendár s čokoládou

Každý rok sa tešíme, že môžeme do našej ponuky zaradiť špeciálny adventný produkt: nádherne ilustrovaný Adventný kalendár s fair trade čokoládou a vianočným príbehom v jednoduchej angličtine. Každý deň vás bude čakať kúsok kvalitnej čokolády a kúsok Ježišovho príbehu. Sme radi, že Vám môžeme ponúknuť niečo, čo inde tak ľahko nenájdete.

Decembrové sviečky

A na záver ešte pridáme dve voňavé dlho-horiace sviečky z dielne Candler, ktorých vône neodmysliteľne patria k decembrovým dlhým večerom: Vianočné trhy a Vianočné pečenie.

Autor titulnej fotky Zamrznuté listy – Radislav Gazdík

Eva Štrbová
Redaktorka vydavateľstva kumran.sk

Najčítanejšie články