HomePodcasto. Michal Zamkovský: Advent je časom nádeje (Scribendi advent #001)

o. Michal Zamkovský: Advent je časom nádeje (Scribendi advent #001)

Autor

Dátum

Kategória

Advent je časom prípravy na prijatie najväčšieho daru v dejinách ľudstva – Ježiša Krista. Vydavateľstvo Kumran, rehoľa redemptoristov, spoločenstvo Rieka života a podcast Scribendi ťa pozývajú prežiť nezabudnuteľný advent a skutočne bohaté Vianoce.

Našim stálym hosťom je počas adventu o. Michal Zamkovský, s ktorým sme sa zhovárali už v 1. epizóde nášho podcastu. Scribendi podcast vychádza počas adventu každý týždeň, aby v tomto období prinášal ešte viac nádeje.

Ježiš povedal svojim učeníkom: „Budú znamenia na slnku a mesiaci i na hviezdach a na zemi budú národy plné úzkosti a zmätku z hukotu mora a vlnobitia. Ľudia budú zmierať od strachu a očakávania toho, čo príde na svet, lebo nebeské mocnosti sa budú chvieť. Vtedy uvidia Syna človeka prichádzať v oblaku s mocou a veľkou slávou.Keď sa to začne diať, vzpriamte sa, zodvihnite hlavu, lebo sa blíži vaše vykúpenie. (Lk 21, 25-28)

Prvá časť adventnej prípravy sa zaoberá myšlienkou z evanjelia, ktoré v kostoloch odznelo v 1. adventnú nedeľu, a to konkrétne Ježišovou výzvou k vzpriameniu sa a zodvihnutiu hlavy.

„Ide predovšetkým o to, čo nám chce tento advent povedať Boh. Chceme prijať Ježišovo pozvanie: Vzpriamte sa, zodvihnite hlavu blíži sa vaše vykúpenie. Preto sa namáhame a zápasíme, lebo máme nádej v živého Boha, ktorý je spasiteľom všetkých ľudí. Máme nádej, ktorá nemôže sklamať. Už akokoľvek, ale blížme sa k tejto nádeji, ktorá môže prísť akokoľvek: cez ľudí, prírodu, cez slová i ticho,“ vyzýva o. Michal a všetkým praje požehnaný advent.

Ak túžite zdvihnúť hlavu a vykročiť naproti nádeji, pozývame vás pripojiť sa k nám v plnení adventných výziev alebo v prechádzaní Jesseho stromu podľa kníh Ann Voskampovej Najväčší dar/ Odkrývanie najväčšieho daru. Všetko podstatné nájdete na našich sociálnych sieťach a novom FB profile Scribendi podcast.

Výzvy na tento týždeň

  • Pondelok (29.11.2021): Zastavte a spomaľte, skúste si uvedomiť, čo vám chce Boh tento advent povedať.
  • Utorok (30.11.2021): Vytvorte niečo, čím druhému vyjadríte lásku alebo spravíte radosť.
  • Streda (01.12.2021): Zaspievajte alebo si pustite pieseň chvál či koledu.
  • Štvrtok (02.12.2021): Porozmýšľajte nad niekým, kto prežíva vo svojom živote „potopu“ – všetko sa v jeho živote rúca. Skúste sa za neho pomodliť alebo ho povzbuďte milým slovom.
  • Piatok (03.12.2021): Pošlite pohľadnicu ľuďom, s ktorými nie ste často (kamarátom, súrodencom, starým rodičom…)
  • Sobota (04.12.2021): Pokúste sa rozosmiať 3 ľudí.
  • Nedeľa (05.12.2021): Zapíšte si 10 situácií, keď sa o vás Boh postaral. Pripnite si zoznam na svoj Jesseho strom.

Vyrobil: Kumran.sk

Moderátori: Momo, Pán Patrik

Patrik Bendík
učím sa mať rád ľudí, hľadám a volím dobro, nechcem premárniť život všednosťou a som rád spolu. asi.

Najčítanejšie články