HomeNovinkyNová adventná príprava: Odkrývanie Ježišových mien

Nová adventná príprava: Odkrývanie Ježišových mien

Autor

Dátum

Kategória

Na otázku „O čom sú Vianoce“ by sme asi aj o polnoci povedali, že o Ježišovom narodení. Dobre to vieme, ale iba zriedkavo podľa toho aj žijeme. Kto z nás nepodlieha predvianočnému zhonu a snahe vytvoriť pre svoju rodinu idylické sviatky? Ako tomu tlaku sveta nepodľahnúť?

Odpoveďou je JEŽIŠ. Zamerať sa naňho, lepšie ho spoznať, nechať sa ním očariť.

Presne o tom je kniha adventných zamyslení talentovanej autorky Asheritah Ciuciu Odkrývanie Ježišových mien. Ako hovorí samotný názov, budeme postupne odbaľovať dar, ktorým je Ježiš Kristus. Deň za dňom prenikneme do hĺbky jeho osoby, a to prostredníctvom úvah o menách, ktorými ho označuje Biblia.

Zamilovať sa veľa ráz do tej istej osoby

Pri čítaní knihy som si nevdojak spomenula na citát Johna Goodmana: „Ak má byť manželstvo úspešné, treba sa zamilovať veľa ráz, ale vždy do tej istej osoby. Autorka nám predkladá viacero uhlov pohľadu na Ježiša. Každý z nich prehĺbi váš obdiv, bázeň a lásku k nemu. Notoricky známe tituly ako Kráľ kráľov či Chlieb z neba pre vás nadobudnú omnoho hlbší význam. Nanovo si uvedomíte ich veľkoleposť a hĺbku.

Obrovským plusom sú námety na rodinnú liturgiu na adventné nedele a Štedrý deň a nápady na zmysluplné adventné aktivity, ktoré môžete realizovať sami alebo s deťmi. Už sa teším, ako našej poštárke pripravím malý vianočný balíček s poďakovaním za jej službu! Deti potešia ornamenty s motívmi Ježišových mien, ktoré si môžete stiahnuť z našej stránky, vytlačiť a ozdobiť si nimi príbytok či vianočný stromček.

Dvadsať dôvodov viac ho chváliť

S knihou Odkrývanie Ježišových mien vás čaká advent, na konci ktorého budete Ježiša milovať viac než predtým. A budete mať dvadsať (pretože presne toľko Ježišových mien spolu odkryjeme) dôvodov viac ho chváliť!

Pár slov od autorky

Duša každého z nás trpí stratou pamäti – zo dňa na deň zabúdame na to, kým Boh je a čo pre nás urobil. Aj ja si musím podobne ako vy každoročne pripomínať, kto je Ježiš a prečo je jeho narodenie takým zázrakom – nie preto, lebo mi to vyfučalo z hlavy, ale preto, lebo moje
srdce prestáva žasnúť.
Stará múdrosť hovorí, že všetko časom zovšednie, a, žiaľ, aj z môjho srdca sa vytráca úžas. Preto som napísala túto knihu: aby som vám i sebe pomohla rásť v poznaní a láske k Ježišovi. V súlade so slovami Jen Wilkinovej, že „srdce nemôže milovať to, čo myseľ nepozná“, som sa pokúsila podnietiť ku chvále srdce aj myseľ.
“ Asheritah Ciuciu

Zuzana Vengliková
Volám sa Zuzka. Študovala som učiteľstvo angličtiny a estetiky, ale už takmer desať rokov sa venujem prekladateľstvu. Rada pracujem so slovami a na tomto blogu budem písať o všetkom možnom, čo súvisí s knihami, ktoré prekladám, s čítaním či s knihami samotnými. Milujem pohyb a teší ma, keď sa mi darí rozhýbať aj iných. S manželom bývame v malebnom podtatranskom mestečku Spišská Belá.

Najčítanejšie články