HomeNovinkyKumran predstavuje tohtoročné esá

Kumran predstavuje tohtoročné esá

Autor

Dátum

Kategória

Najsilnejšie vydavateľské obdobie roka už klope na dvere, o pár momentov mu otvoríme a do kresťanského priestoru postupne vypustíme tieto esá:

Román od Francine Riversovej

Ako prvý dnes zahájime predaj majstrovského diela Francine Riversovej so strhujúcim dejom a nezabudnuteľnými postavami s názvom A zaznel šofar. Túto autorku slovenským čitateľom predstavovať nemusíme. V početných recenziách na jej knihy už aj v slovenčine zaznelo nemálo superlatívov a mnohým knihomoľom začína pri prečítaní jej mena srdce byť o kúsok rýchlejšie. Podľa slov našej prekladateľky Zuzky aj tentoraz ide o vynikajúci román, ktorý by si určite mali prečítať aj muži.

Plán na boj s úzkosťou od Maxa Lucada

Aj vy tak ako my potrebujete nájsť pokoj v tomto chaotickom svete? Na jeseň vám prinesieme nový titul od obľúbeného autora New York Times bestsellerov Maxa Lucada. V našej novinke nazvanej O nič ustarostení nám poskytne biblický plán na boj s úzkosťou a dúfame, že mnohým prinesie úľavu a uzdravenie. Novinka Maxa Lucada nepotrebuje viac slov, má dosť svojich, a ako všetky jeho knihy, veľmi pútavo a nevšedne pospájaných.

Povzbudivé skutočné príbehy

Ako výborný darček snáď pre každého sa osvedčili zbierky krátkych príbehov o Božom konaní v ľudských životoch. Čítajú sa ľahko aj neknihomoľom a povzbudia aj vlažnejších veriacich. Minulý rok sme vydali prvú časť príbehov s názvom Je za tým Boh a tento rok budeme pokračovať. Prečítajte si, čo napísala o autorovi zbierok naša zákazníčka:
Don Jacobson ma očaril už svojimi predošlými knihami Keď Boh robí citronádu, takže som sa s radosťou pustila aj do knihy Je za tým Boh. Pri niektorých príbehoch som miestami ani nedýchala, pri iných som si povedala, že podobné zázraky vlastne zažívam tiež :-). Je úžasné ako sa o nás Boh stará!“
Každý príbeh je samostatný, a preto bez problémov môžete čítať druhý diel knihy bez toho, aby ste mali za sebou prvý.

Neočakávané prekvapenie zo sveta fantasy

Predchádzajúce esá mnohých z vás určite potešili, ale málokoho prekvapili. Napísali ich „naši“ autori a čitatelia ich vydanie už vopred očakávajú. Tento rok však prinesieme aj neočakávané prekvapenie. Bude to aj pre nás niečo nové a iné. Prvý raz v našej histórii sa chystáme vydať knihu, ktorá nebude explicitne kresťanská, ale ktorá bude odhodlane niesť kresťanské hodnoty.  Pôjde o pôsobivý román s názvom Pustovník: Muž s leopardom zo súdka fantasy od slovenského autora, plný podivných postáv a zvláštnych osudov, neočakávaných odhalení, bojov a prehier, ale najmä múdrosti, hĺbky, krásy a víťaziacej sily dobra. Toto dielo nás presvedčilo, že stojí za to, a to veru nie je ľahké :-). Jeho autora, katolíckeho kňaza Vlada Štefaniča, už môžete poznať zo série Kráľovná z Tammiru, ktorej prvá časť získala v roku 2009 Cenu Ivana Kraska za debut roka, alebo z úspešných divadelných hier Legenda o zakliatom meste a Príbeh z Tammiru.

Nové CD Rieky života

A nakoniec niečo z úplne iného súdka. Spoločenstvo Rieka Života (do ktorého väčšina z nás kumraňákov patrí) sa rozhodlo, že prišiel čas na nové CD. Nahrali sme najnovšie chválové piesne, ktoré už niekoľko rokov používame pri modlitbe a dávajú nám zakúsiť Božiu prítomnosť. Teraz pracujeme na dokončení tohto dielka (prosíme o modlitby) a pravdepodobne v októbri príde moment, keď sa spolu s týmto CD budete môcť ponoriť do chvály aj vy.

Eva Štrbová, tím Kumran.sk

Eva Štrbová
Redaktorka vydavateľstva kumran.sk

Najčítanejšie články