HomeBlogyKtoré zo svojich kníh Francine Riversová čitateľom neodporúča a ktorá z nich...

Ktoré zo svojich kníh Francine Riversová čitateľom neodporúča a ktorá z nich je jej najobľúbenejšia?

Autor

Dátum

Kategória

Ako ste začali s písaním kníh?

Francine Riversová: Už od malička som vedela, že budem spisovateľkou. Pretože som nevedela, čo budem písať, vyštudovala som angličtinu (s dôrazom na umelecké písanie) a popritom žurnalistiku (s dôrazom na kto-čo-kedy-kde-prečo). Moji rodičia boli vždy čitatelia literatúry faktu. Rickova (manželova) rodina milovala všetky druhy kníh aj beletriu. Mama Editha mi požičiavala romány a mne sa veľmi páčili. Na Rickovu výzvu som sa rozhodla napísať kombináciu mojich najobľúbenejších žánrov „westerno – gotický ľúbostný román“. Ľúbostným románom sa darilo na trhu a vydavatelia hľadali nových autorov. Môj prvý rukopis sa predal a bol publikovaný. Bola som nadšená! Pokračovalo osem alebo deväť ďalších. Volám ich moje B.C. knihy (B.C. – before Christ – pred Kristom). Už sa nevydávajú a nikdy sa nebudú a neodporúčam ich.

Spisovateľský blok

Keď som obrátila svoj život ku Kristovi, nemohla som tri roky písať. Skúšala som, ale nič nefungovalo. Bojovala som s Bohom v tejto veci, lebo písanie bola moja „identita.“ Toto obdobie spisovateľského bloku ma priviedlo k rozumu. Boh sa pokúšal otvoriť mi oči na to, ako sa písanie stalo v mojom živote modlou. Bolo to miesto, kam som unikala, jedna oblasť môjho života, o ktorej som si myslela, že ju mám úplne pod kontrolou. (Kdeže!) Mala som nesprávne priority a potrebovala som ich dať do poriadku. Boha na prvé miesto, muža a deti na druhé (mali sme v tom čase už tri deti) a na tretie prácu. Modlila som sa, aby Boh zmenil moje srdce. Mojej lásky k písaniu a čítaniu románov ubúdalo a túžba čítať a študovať Božie Slovo rástla.

Francine Riversová: Vykúpená láska

S Rickom sme začali doma viesť Biblické štúdium. Začala som s ním pracovať v jeho firme. Prišli deti a hrali sa v kancelárii, skrývali v penovej výplni do balíkov. Na písaní prestávalo záležať. Bola som zamilovaná do Ježiša, manžela a detí. Ale Boh nikdy neprestáva s našim procesom premeny. Pustili sme sa do štúdia knihy proroka Ozeáša a ja som zacítila volanie opäť začať písať – tentoraz ľúbostný román o Ježišovej láske ku každému jednému z nás. Výsledkom bola Vykúpená láska. Je to prerozprávaný Ozeášov príbeh, zasadený do obdobia zlatej horúčky v Kalifornii. Mala som veľa otázok ohľadom toho, čo znamená byť kresťanom, ako žiť s Bohom, stále ma prenasledovali rôzne problémy. Cítila som, že Boh ma povzbudzuje, aby som používala písanie ako nástroj na priblíženie sa k Nemu. Zadala som otázku, vytvorila postavy, ktoré predstavovali rozdielne uhly pohľadu a hľadala Božiu perspektívu. Začala som pracovať na knihe Hlas vo vetre. Písanie sa stalo spôsobom uctievania Pána príbehom, ktorý ukazoval ako intímne chce byť zahrnutý do našich životov.

Ktorá je vaša najobľúbenejšia kniha z tých, ktoré ste napísali?

Moja najobľúbenejšia kniha je Vykúpená láska. Bola prvou potom, ako som sa stala znovuzrodeným kresťanom, bola mojím vyznaním viery a tiež to bol najvzrušujúcejší rok písania, ktorý som zažila. Cítila som Božiu prítomnosť počas mesiacov práce. Akoby mi rozprával svoj príbeh cez tisícky biblických citátov a tiež akoby mi vysvetľoval bolesti srdca a hľadania každej z „mojich“ postáv.

Zdroj článku https://francinerivers.com/about/faqs/

Eva Štrbová
Redaktorka vydavateľstva kumran.sk

Najčítanejšie články