HomeBlogyJeseň 2021 zavalená knižnými novinkami

Jeseň 2021 zavalená knižnými novinkami

Autor

Dátum

Kategória

Pre knihonadšencov sa blíži vzrušujúce obdobie – jeseň až po strop zavalená knižnými novinkami. Býva to tak každý rok, ale máme tušenie, že táto jeseň bude ešte o jeden stupeň strhujúcejšia. Je sa na čo tešiť a bude z čoho vyberať. No a samozrejme aj my ako vydavateľstvo sa chystáme pridať do tejto záplavy niekoľko vyberaných kúskov. Čo za skvosty to budú? Dovoľte nám ich predstaviť:

Tessa Afsharová: Cesta domov

Na Slovensku žiadaná a milovaná Tessa Afsharová sa dočkala v tomto roku výnimočného ocenenia. Jej kniha Cesta domov – Božie pozvanie k novým začiatkom, v ktorej príťažlivo a do hĺbky rozoberá biblickú knihu Rúth, získala cenu ECPA (Evangelical Christian Publishers Association) za výnimočne inšpirujúci titul. Tessa nás v nej pozýva objaviť náš vlastný príbeh v nadčasovom príbehu Biblie a objaviť v ňom sviežo a nanovo Ježiša – nášho vykupiteľa. Ako nám autorka v našej emailovej komunikácii prezradila, táto kniha je veľmi blízka jej srdcu a už sa nemôže dočkať momentu, keď ju bude môcť zdieľať aj so slovenskými čitateľmi.

Vladimír Štefanič: Pustovník – Slzy matky

Ak túžite po knihe, ktorá vás nepustí spať a celkom vás pohltí, keď sa do nej začítate, ktorá rezonuje s túžbou človeka po nadprirodzenom svete a pri ktorej vás zamrazí, keď v jej postavách nájdete samy seba, tak siahnite po Pustovníkovi od kňaza Vlada Štefaniča. Počas tejto jesene vám prinesieme tretí diel série s názvom Pustovník – Slzy matky. Ako napísala čitateľka Zuzana: Je to výnimočná kniha vďaka pútavému príbehu a myšlienkam, ktoré siahajú až do tej najhlbšej divočiny ľudského srdca, kam sa často bojíme nazrieť. Nové pokračovanie príbehu Pustovníka prichádza ako lúč nového dňa po prebdenej noci.

Francine Riversová: Rodokmeň milosti

Rodokmeň milosti – tak nazvala Francine Riversová sériu piatich neuveriteľných príbehov žien, ktoré si Boh vybral aby boli súčasťou Ježišovho rodu a aby tak zmenili svet. Nadaná autorka nás prostredníctvom nich vtiahne do udalostí zo života Tamary, Rachab, Rút, Betsabe a Márie, tak ako to len ona vie. Vyrozpráva, ako čelili mimoriadnym až škandalóznym výzvam a zachovali si pri tom odvahu. Robili chyby, niekedy naozaj veľké, ale Boh ich vo svojom veľkom milosrdenstve využil pre príchod Krista spasiteľa sveta. Príbehy už vyšli v slovenčine v minulosti v sérii s názvom Výnimočné biblické ženy. Rozhodli sme sa ich vydať spolu v jednej krásne spracovanej knihe, aby si ich mohli nájsť aj noví fanúšikovia biblickej beletrie a autorky Francine Riversovej.

Dve jesenné prekvapenia

Na túto jeseň sme ešte pre vás pripravili ľúbeznú dvojicu darčekov – krásnu spracovaním aj obsahom. Usmievam sa zakaždým, keď sa ich časti objavia na mojej obrazovke. Pripravili ich pre nás dve talentované mladé umelkyne. Snivá, hlboká a jemná Lucia a slnečná, hravá a oduševnená Majka. Okrem svojich darov do nich vložili aj neokopírovanú skúsenosť života s Bohom a autentickú spiritualitu. Tešíme sa, že ich máme a že vás vďaka ním tento rok opäť potešíme.

Eva Štrbová
Redaktorka vydavateľstva kumran.sk

Najčítanejšie články