HomeNovinkyV roku 2021 vám prinesieme 10+ dôvodov na knihomoľskú radosť

V roku 2021 vám prinesieme 10+ dôvodov na knihomoľskú radosť

Autor

Dátum

Kategória

Náš prvý tohtoročný knižný zákusok si budete môcť vychutnať s kávičkou v ruke a nohami na stole (alebo akokoľvek vám to vyhovuje) už začiatkom februára. Pôjde o neobyčajne pútavý román od viacnásobne ocenenej autorky Lynn Austinovej:
Skúste si nachvíľku predstaviť, že ste mladá vdova, ktorá po prvý raz prichádza do domu svojich svokrovcov, ktorí ju nikdy nevideli, a keď dorazíte, zistíte, že u nich už takmer štyri roky žije žena s vaším menom a dieťaťom vo veku vášho synčeka. Presne takto začína tento utešený príbeh o sesterstve, sebaobjavovaní a láske s názvom V tvojej koži. Objednať si ho budete môcť v našom obchode už koncom januára.

Jedným z prekvapení minulého roka bol váš intenzívny a neutíchajúci záujem o detskú knižku Neopísateľný, ktorú sme vydali začiatkom apríla. Je opäť vypredaná a jej druhá dotlač bude hotová v najbližších dňoch. Tak ako nás aj vás viditeľne oslovilo prirodzené prepojenie vedy a viery, a túžite, aby vaše deti aj pevne verili aj kriticky mysleli, aby milovali Pravdu všade a vo všetkom. A pretože je takéhoto prepojenia v knihách stále málo, už koncom februára si u nás budete môcť objednať ďalšiu detskú knihu od toho istého autora s názvom Náš Boh je úžasný.
Prostredníctvom fascinujúcich faktov, krásnych ilustrácií a fotografií ukáže táto kniha nepochopiteľnú veľkosť nášho Boha. Sto zamyslení o úžasných Božích dielach sa venuje týmto oblastiam: vesmír a čas, Zem a počasie, planéta a klíma, ľudské telo, ríša rastlín a živočíchov. Kniha je určená hlavne pre deti vo veku 6-10 rokov. Nevylučujeme však, že sa z nej všeličomu podučia aj rodičia.

Každoročne v mesiaci marec oslavuje náš obchod narodeniny. Tentoraz budú okrúhle, Kumran dosiahne krásnych pätnásť rokov! Dlho dopredu sa na túto veselicu chystáme a už čoskoro to poriadne roztočíme. Čakajú vás hry, súťaže, akcie aaaaa DARČEK, z ktorého sa mnohým z vás zatočí hlava. Viac už teraz prezradiť nemôžem… Nastavte si v kalendároch pripomienky a určite sa u nás v marci zastavte.

Vieme, aké je to čakať na druhý diel románovej série, keď sa vám prvý tak veľmi páčil a tak ešte na jar tohto roku vydáme druhý diel Pustovníka od katolíckeho kňaza Vladka Štefaniča, tentoraz s názvom Slzy zeme. Čaká vás opäť strhujúci dej aj hlboké posolstvo, svet fantázie aj stretnutie s realitou.

V prvom polroku 2021 vám prinesieme neuveriteľný a predsa skutočný príbeh viery matky a vzkriesenia jej dieťaťa. Keď sa štrnásťročný John preboril do zamrznutého jazera Missouri, vyzeralo to, že sa všetko skončilo. Ale Joyce sa nebola ochotná vzdať sa. Pozbierala všetku svoju vieru a z celej sily nahlas volala k Bohu. Aj keď lekári skonštatovali klinickú smrť a John ležal šesťdesiat minút bez života, to čo nasledovalo protirečilo všetkým prognózam, expertízam a akejkoľvek skúsenosti. Po šestnástich dňoch vyšiel John z nemocnice na vlastných nohách a úplne zdravý. (názov knihy v angličtine: The Impossible: The Miraculous True Story of a Mother’s Faith and Her Child’s Resurrection).

Aj tento rok pre vás chystáme knihu od obľúbenej Tessy Afsharovej, ktorá si až tak obľúbila svojich slovenských čitateľov, že nám pred pár dňami poslala špeciálne novoročné video-prianie. Keď sledovala naše facebookové posty, zapáčila sa jej slovenská koncovka ová v jej mene a tak sa predstavila ako Tessa Afsharová, čím potešila mnohých slovenských jazykových redaktorov. O knižnej novinke prezradíme, že to bude tentoraz niečo úplne iné, ako to, na čo sme u nej zvyknutí.

Čo ďalšie nás v tomto roku čaká, vám oznámime neskôr. Pre tých najnetrpezlivejších ešte v rýchlosti pár informácií: Pripravujeme pokračovanie kanadskej série Janette Okeovej Keď srdce zavolá a tretí diel Anjelskej misie od Karen Kingsburyovej. A určite sa dočkajú knihy aj fanúšikovia Francine Riversovej a Maxa Lucada. Vidíme, že sme mnohým touto poslednou vetičkou (a nielen ňou) vykúzlili úsmev na tvári. To je to, čo sme týmto blogom chceli spôsobiť a preto spokojne končíme.

Eva Štrbová
Redaktorka vydavateľstva kumran.sk

Najčítanejšie články